Blog

Op deze pagina doen we verslag van vistrips en kijk je leuke video's. Ook het nieuws vind je hier en reviews van ons ProTeam die de materialen testen en beoordelen. En wil je zelf een verhaaltje schrijven of iets moois kwijt? Misschien kunnen we het wel plaatsen. info@e10-flyfishing.nl
 

Waarschuwing fake websites hengelsportartikelen!

Recent is een aantal nep websites onder onze aandacht gebracht dat hengelsportartikelen aanbiedt, waaronder ook vliegvisspullen van diverse topmerken, zoals Jensen en Cortland etc.

Als je goed oplet dan zie je gelijk dat het niet klopt. Vreemde URL's, teksten die slecht gekopieerd zijn etc. Maar ja... sommige klanten kunnen de aantrekkelijke aanbiedingen niet weerstaan. Die komen bedrogen uit, want er wordt natuurlijk niets geleverd.

De meeste van deze nepwebsites gebruiken hetzelfde template, ze gebruiken niet-bestaande (Nederlandse) adressen, bijvoorbeeld een bestaande straat met een veel te hoog huisnummer. Hun servers staan in Rusland en China. De shops worden door robots ingericht, die de gegevens van allerlei (bona fide) verkoopwebsites jatten en op hun nep site plaatsen. Kijk je bij zulke sites bij ‘over ons’ of ‘contact’ of ‘leveringsvoorwaarden’ dan staat daar vaak lukraak gekopieerde onzin en is het direct duidelijk dat je met oplichters te maken hebt.

Let dus goed op en koop alleen bij bekende websites en adressen die je vertrouwt.
Er moet altijd een KvK nummer en een contact telefoonnummer op staan, dit is wettelijk verplicht en makkelijk te controleren.

Maar het belangrijkste: is de prijs erg laag, dan moeten alle alarmbellen afgaan. Want als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat doorgaans ook zo!

We proberen uit alle macht desbetreffende sites offline te krijgen, hier en daar met succes inmiddels. Hoe dan ook....je bent gewaarschuwd! 


Opruiming

De nieuwe collectie staat al te dringen, dus we gaan weer opruimen! In de Sales vind je zeer mooie items die sterk in prijs zijn gedaald....hou de SALES in de gaten voor aanpassingen en nieuwe toevoegingen. Zo vis je niet achter het net, want op is op!

Mooi kerstkadootje voor jezelf...

A.Jensen komt met een schitterende lijn aan Pro Tools voor het vliegbinden. 


Kerstgroeten van trouwe klant

Dat onze zeeforelvliegen echt goed vangen bewees deze vriendelijke kerstgroet van één van onze trouwe klanten. Hij ving dit prachtexemplaar op Fyn. Wat een schitterende vis!A.Jensen overzicht van diverse producten


Prijsverhoging Wychwood producten

Helaas..... we hebben het een tijdje weten te voorkomen, maar het is niet anders. Alles van Wychwood gaat de komende tijd in prijs stijgen! Alles wat nu nieuw binnenkomt aan producten, is als gevolg van de crisis, productiekosten, transportkosten en vooral ook de Brexit flink duurder geworden. 

Dus sla je slag nu, want geleidelijk aan gaan de prijsstijgingen doorgevoerd worden. Op dit moment vind je nog volop Wychwood materiaal voor de oude prijzen...sla je slag!

https://www.e10-flyfishing.nl/c-3332073/e10-flyfishing-webshop/Dagje Berenkuil

Gisteren zijn ProTeamer Ted en ik weer eens naar de Berenkuil gegaan. Ik weet het...de meningen zijn altijd verdeeld over forelvijvers. Maar ik vind het leuk. Zeker op de Berenkuil blijft het vissen een uitdaging. Het water is kraakhelder en de vissen zijn slim. Zeker de grotere exemplaren. Het is echt niet vreemd als je daar een keer zonder vis naar huis gaat. Kortom een echte uitdaging. Ik begrijp dat het veel vliegvissers tot wanhoop kan drijven....ze hebben alles geprobeerd en de vissen pakken niets. Geloof me, het hoort erbij en ook de 'cracks' blanken weleens. Het is altijd weer anders op dit soort grote vliegvisvijvers en de omstandigheden zijn bepalend. 

Gisteren was een perfecte dag in november. Half bewolkt met een zonnetje. Een matig briesje en de temperatuur werd midden op de dag iets hoger. Dat is precies waarop wij hoopten en het verliep exact zoals gewenst. Ook in november worden de forellen dan iets actiever in het oppervlak en gaan ze azen op uitkomende buzzers. De kunst is dan wel om je vlieg precies goed in de oppervlakte aan te bieden en daarvoor gebruiken wij vaak klinkhamers, emergers en suspender buzzers.

Kom je zo'n situatie tegen ...probeer het eens. Wij hebben weer lekker gevangen, waaronder hele mooie tijgerforellen. Een topdag op de Berenkuil:)

 

Eindelijk weer vissen met Rino

Na meer dan 1,5 jaar konden Rino en ik weer eens samen vissen op de Nordkyst van Sjaelland. En zoals wel vaker ben ik er dan niet op het goede moment:) Meestal als ik weer vertrek is er meer vis op de stekken. Nu was het wederom zeer matig helaas. Wel aardig wat kleine vis en soms een maatse. En zoals wel vaker op de Nordkyst....veel wind uit het westen die roet in het eten gooit. Hoe dan ook, het was weer mooi en we hebben het weer leuk gehad. Zoals altijd hebben we ook weer even een werkbezoekje gebracht aan Henrik A. Jensen en kunnen we je vertellen dat er volgend seizoen weer heel veel moois aan komt. Hou de website in de gaten....Brillen

Natuurlijk weet je als vliegvisser dat je beter een bril kunt dragen. Niet alleen vanwege de rondzwiepende haken(vliegen) langs je hoofd, maar vooral ook omdat het essentieel is om te wereld om je heen te observeren. Je vangt zodoende echt gewoon meer vis. Ik heb vrij slechte ogen en ik zie al jaren dat mijn vismaatjes mij net even de loef afsteken en een vis aanwerpen die ik gewoon niet zag. Ik moet nu toegeven dat ik al jaren toe was aan een 'zonnebril op sterkte'.

Bij SpecialSpex kun je uitstekend terecht voor een bril naar wens...precies zoals jij dat wil. En ook de nazorg is perfect geregeld bij dit bedrijf. Ik heb nu een superbril op sterkte met meekleurende en polariserende glazen met een beschermende anti-fog laag erover. Er gaat een wereld voor me open:)

Zoek je een bril op maat, exact naar jouw wens?...twijfel niet en informeer bij SpecialSpex!

 

Weer lekker vissen op de zeeforel

Klanten gaan weer volop richting Denemarken en dat merken we goed aan de feedback die we krijgen. Leuk hoor. Deze zeeforel van Herman, gevangen op zijn gloednieuwe Spook Seatrout #7, was wel het toppunt van de dag. Schitterende vangst Herman. Geniet er nog even van. Dank voor de foto's.

 

Windes van de Kromme Rijn

Wat blijft onze Kromme Rijn toch een mooie rivier. Het is niet altijd even gemakkelijk en ook zeker seizoensgebonden. Pro Teamer Ted en ik gingen weer op pad en bezochten nieuwe stekken vol mooie verrassingen. Deze 50+ winde was de kers op de taart. 

Je kunt ze prima vangen vlak onder het kantje met de nymph. De nieuwe Jensen Rhodani nymph hengel ging tot in het handvat krom. Op de Kromme Rijn zijn de grote windes echt een stukje sterker.

 

Nieuwe dubbelhandige hengels!

Heb je plannen voor de zalm?....dit is een droom van een hengel in het topsegment. Nieuw binnengekomen zijn deze dubbelhandige hengels van A.Jensen. Deze Anadrome hengels doen menig topmerk verbleken. 

 

ProTeamer Jasper ging op pad met neefje Daan

Childhood memories!

''Fishing small streams for pike is something I did a lot when I was a kid, the aggressive takes in shallow water is what started the love of pike fishing for me.  Now taking my cousin Daan (13) out there to learn to fish for pike. Seeing the sparkle in his eyes after catching his first pike on a streamer is just priceless! On the spinningrod, but I bet it won't be long before he has my flyrod in his hands making his first casts into a long flyrod adventure...  And he wasn't the only one enjoying himself!''


Topvangsten Nord Sjaelland

Pro Teamer Rino Hansen vangt schitterende zeeforellen aan de noordkust van Sjaelland. Het is vaak zo dat daar in de winter mooie vangsten mogelijk zijn. Zo zie je maar...zeeforel vang je echt niet alleen op Fyn in het voorjaar. Laten we hopen dat we deze winter nog een bezoekje mogen brengen...

 

Groetjes uit DK

Jaloers van een afstandje mag ik meegenieten met hoe mijn Deense vismaten mooie zeeforellen vangen op mijn favoriete stek van Nord Sjaelland.... Mooie vis Per!

 

De snoeken zijn los

De snoeken zijn helemaal los en ProTeamer Richard Bek dus ook op zijn thuiswater...hij dobbert lekker met zijn Bellyboat en vangt de ene na de andere fraaie poldersnoek...

tip van het ProTeam: ga er morgen op uit!

 

Eerste snoeken van het seizoen

Vanmorgen gingen 3 ProTeamers op jacht naar de eerste poldersnoeken op open water. Het resultaat mocht er zijn. Deze metersnoek voor Ries was een voltreffer. Zijn dag kan niet meer stuk.

 

Hanafi op de zeebaars

Het is niet altijd bal op de topstekken van de Maasvlakte...maar dit keer had ProTeamer Hanafi Saleh geluk en viel hij met de neus in de boter...mooie zeebaarzen voor Hanafi op de olive sculpting flash fiber streamers!

 

Rino op de Gaula!

Elk jaar gaat ProTeamer Rino Hansen naar de Gaula in Noorwegen om te vissen om die mooie monster- zalmen. Vorig jaar was het zwaar en wist hij slechts een enkele zalm te haken, dit jaar ging hij ietsje later en viel met zijn neus in de boter. Elke dag is het raak, ..en dit is wel een hele mooie...105cm!

 

Soms een dagje later...

Wij proberen net zo snel te versturen als altijd. Hou wel rekening met een eventueel kleine vertraging vanwege de grote drukte en vooral ook de drukte bij de bezorgdiensten. Blijf gezond en vind je eigen plekje aan de waterkant of achter de bindtafel. 

 

Zeeforelvliegen

Wij hebben de mooiste collectie zeeforelvliegen van Europa, ...we zijn er trots op. Eindelijk zijn de meeste patronen weer op voorraad. Die voorraad is helaas altijd beperkt, dus als je plannen hebt voor Denemarken is nu je kans om toe te slaan....zolang de voorraad strekt.

 

Even de nieuwe A.Jensen Vector lijn testen

Ron wilde afgelopen week toch echt even de nieuw aangeschafte Vector lijn testen. Niet veel later stuurde hij ons een foto van een schitterende vangst en voegde hij er aan toe: ''wat een super lijn, ik ben er heel blij mee!''. Wat een mooie vis Ron! Dank voor je berichtje en bijdrage.

 

Flyfishing Blog by Rudy van Duijnhoven

Een hele informatieve en leuke site is de Flyfishing Blog van Rudy van Duijnhoven. Rudy is deze blog een aantal jaar geleden begonnen en hij probeert nieuws, van over de gehele wereld, rondom het vliegvissen en vliegbinden te verzamelen en te publiceren.

Rudy zegt: 'de wereld is tegenwoordig zo 'klein' geworden door het internationale reizen en de sociale media, dat het nieuws van over de gehele wereld voor elke vliegvisser interessant kan zijn'.

Rudy probeert dagelijks iets te posten. Hou de website dus in de gaten, doe er je voordeel mee en zet de pagina bij je favorieten.

 

Shooting Heads

A.Jensen komt met een revolutionaire serie nieuwe shooting heads. Dit is de oplossing voor iedere serieuze zeeforelvisser. Je maakt het vast vaker mee...de ene stek is de andere niet en de omstandigheden veranderen voortdurend. Met deze nieuwe shootingheads pas je je continue aan aan die veranderingen. Voor elke situatie is een shooting head die je gemakkelijk aan de runningline lust. 

De shooting heads zijn verkrijgbaar in de aftma klassen #5 t/m #9 en leverbaar in floating of intermediate. De series zijn verkrijgbaar in een voordelige KIT of de heads zijn los bestelbaar. Precies zoals je het wil...

Kijk voor alle info even hier

 

Het feestje is weer begonnen...

In de wintermaanden neemt Pro Teamer Rino Hansen meer vrije dagen op, want hij weet dat zeeforelvissen in de winter vaak erg succesvol is de laatste jaren. Veel meters maken en veel stekken af vissen. Hij kent ze op zijn duimpje...

De afgelopen jaren heeft hij zeer veel mooie vissen weten te landen en dat zijn de vissen die bovendien erg goed zijn voor de consumptie. Hij vangt ze niet in de Fjorden, maar juist op open zee. Mooie gezonde zeeforellen die een jaartje overslaan en niet het zoete water zoeken. ''Overspringere'' worden ze genoemd....ze blijven buiten de Fjorden overwinteren. Vandaag ving hij weer een schitterende vis. Ik beloof je: er volgen er veel meer...

 

Kevin back home

Proteamer Kevin komt uit Canada en woont in Nederland. Gelukkig werkt hij vaak in de buurt van BC en kon hij tijd vinden om met zijn vismaat achter de Pink Salmon aan te gaan die nu de river Squamish massaal optrekken. Midden tussen de beren in dit paradijs (zie foto in de verte), hebben ze zich helemaal scheel gevangen met knalroze vliegen...

 

Sander's eerste snoeksessie van het seizoen 

Het snoekvirus is weer toegeslagen en het seizoen is begonnen. Eindelijk kon ProTeamer Sander weer eens op pad. Aan de waterkant ontdekte hij dat de fishfinder er geen zin in had die dag. Mhm...ondanks die tegenvaller dan toch maar het water op met de bellyboot en zoeken naar de structuren die wel zichtbaar zijn en je ervaring laten spreken. En dat laatste heeft Sander als geen ander op dit gebied. Even later volgde dan ook die fantastische dreun op de hengel en was kanjer nummer één van het nieuwe seizoen een feit! Er gaan er nog velen volgen...

 

Monster Dub

We hebben deze week een schitterend nieuw product binnengekregen: Monster Dub!

Met dit materiaal maak je in een handomdraai een hele mooie kop op je snoekstreamers. Kijk even naar de video van Jay die de toepassing mooi laat zien.

 

Verbreding van de A27?...alsjeblieft niet!

Je moet er toch niet aan denken dat een van de allermooiste ruisvoorn-wateren van Nederland moet wijken voor een snelweg...

Vandaag ving ProTeamer Ted weer een aantal zeer mooie ruisers op de Kromme Rijn. Deze vissen gingen gemakkelijk over de 30cm en al snel richting de 40cm! Dat zijn de ouderwetse goudklompen...die zwemmen gewoon in de Kromme Rijn.

Behalve deze prachtige vissen werden we verrast door mooie grote kolblei, puntgave gouden brasem en bakstenen van blankvoorns. Wat een schitterend thuiswatertje hebben we toch... Houwe zo!

 

Cortland lijnen

Zoals je gemerkt hebt zijn we flink aan het uitbreiden met onze vliegenlijnen. Een vliegenlijn is een wezenlijk onderdeel van de vliegvisuitrusting. En als je ergens dus beter niet op kunt bezuinigen, is het wel de ''vliegvislijn'. Al is je hengel nog zo goed, met een slechte vliegenlijn werpt het niet fijn. De optimale combinatie van lijn en hengel zorgt voor vliegvisplezier en succes.

Nieuw in ons assortiment zijn o.a. de Vision Skagit Heads en vooral alle Cortland lijnen! Vanaf heden zijn wij 'full dealer' van het oudste en beste vliegvislijnen-merk ter wereld. Zowel de nieuwste hyper-moderne lijnen als de fantastische classics van Cortland vind je in ons assortiment. En staat er een lijn niet bij?...vraag het gerust, we kunnen ze allemaal leveren.  

 

Jaarlijks uitje

Ieder jaar gaan ProTeamers Sander, Vincent en vrienden naar de overkant van de oceaan om hun favoriete visserij te beoefenen. Vissen op super-stripers! En inmiddels zijn ze daar ook heel bedreven in. Ze vangen zich helemaal scheel aan deze schitterende vissen en dat gewoon langs de open kust in een prachtige omgeving. Wij thuisblijvers zijn inmiddels helemaal murw gemaild met mooie foto's en filmpjes van geweldige vangsten, prachtige shots en reisverslagen, lekker eten en nog meer bier.

Halverwege de missie sloot dit keer ook ProTeamer Kevin aan, omdat hij toch in de buurt was:) Hij wist zelfs met zijn favoriete glass switch-rod een schitterende striper te landen! Een jaloersmakend feestje, maar we hebben weer genoten van de mooie plaatjes. Proost mannen!

 

Gaula Evjen Beat 

Zoals ieder jaar rond deze tijd gaat ProTeamer Rino weer achter de zalm aan op de Gaula. Vandaag haakte hij een schitterende vis...

 

Ze zijn er weer...

Gisterenavond besloten twee ProTeamers toch even de stoute schoenen aan te trekken en even richting de Maasvlakte te rijden. Half uurtje werpen op een paar stekken en ''kaboem''...daar was die heerlijke beuk op de streamer weer!

Ze zijn er dus weer....

 

Tussen alle gepen door..

Het gebeurt me vaker...dat ik net te laat in Denemarken ben. Na alle mooie vangsten van mijn lokale vismaten hier aan de kust van Nord Sjaelland, kom ik een weekje langs en dan wemelt het van de gepen. De Denen vissen er graag op, want ze zijn erg lekker om te eten. Maar als vliegvisser is het toch een beetje een troostprijs.

Waar ik ook vaak last van heb is de wind uit west, noordwest of noord. Al deze windrichtingen gooien roet in het eten op Nord Sjaelland. Soms kan ik zelfs een hele week niet vissen. Nou ja, ik kom hier gelukkig vaak en bovendien hebben we zat klusjes te doen aan huis en tuin.

Deze week was weer eens zo'n week. Af en toe was de windrichting net acceptabel om in het Fjord te vissen, maar de ongelofelijke aantallen gepen maakten het onmogelijk om de zeeforel te haken. We haakten de ene geep na de andere...

Bovendien waren de meeste zeeforellen het Fjord alweer uit. Daarnaast is het aantal stekken hier ook nog eens beperkt en die moet je dan delen met vele anderen die juist op de geep komen vissen. 

Zo zie je maar, zeeforel vangen lukt soms gewoon niet. Er zijn veel factoren die meespelen zoals wind, stroming, getij, zoutgehalte, temperatuur etc... Blanken hoort gewoon bij zeeforel-vissen en je moet vooral niet aan jezelf gaan twijfelen. Ik heb het geluk dat bevriende locals mij de veelbelovende en actuele stekken vertellen waar de vis waarschijnlijk in de buurt is. En zelfs dan, met alle lokale kennis en ervaring...wij blanken allemaal regelmatig hier. Misschien is de situatie op Fyn net wat anders, maar ik kan je vertellen dat zeeforel vissen op Sjaelland behoorlijk taai kan zijn. 

Kortom, ik had de moed al bijna opgegeven tot die mooie doffe dreun de hengel weer eens deed krommen. Dit was duidelijk geen geep....

Als je blijft volhouden, wordt je soms beloond. Misschien geen grote vis, maar deze was erg gezond en sterk. Ik ben er blij mee. Dit was zo'n vis waar je hard voor moet werken en die je niet snel vergeet. Missie toch een beetje geslaagd...

 

Feestje op de Ruigenhoek

Vandaag ben ik even naar de Ruigenhoek geweest en het was aanvankelijk behoorlijk fris en ook heel zonnig. Normaal zit de vis dan al snel wat dieper, maar vandaag niet. Kennelijk was de watertemperatuur goed genoeg voor de muggenpopjes om uit te komen. De vissen waren dan ook heel selectief. De patroontjes die het normaal goed doen lieten het afweten, maar de klinkhamer met grizzly hackle bleek de sleutel tot succes. Al snel was ik de tel kwijt. De eerste vissen op de droge vlieg zijn een feit. Het seizoen is begonnen! 

 

Rino vangt veel zeeforellen

Altijd als ik net terug ben uit DK, begint het feestje. Dit jaar natuurlijk ook weer. De temperatuur is ietsje gestegen en de zeeforellen worden net wat actiever. Zeker als je het goede patroontje hebt gevonden. Rino Hansen heeft van de Squirmy een super-vangertje gemaakt: BØRSTEBASSEN! 

Recept: Haak, Goldbead, Squirmy en Copper Ice-Dubbing! Doe er je voordeel mee als je straks naar DK gaat...

 

Zeeforel-vliegen

Yes yes yes! Alle standaard zeeforel-patronen zijn weer op voorraad, maar beter nog: we hebben er ongelofelijk veel mooie specials bijgekregen! Super kwaliteitsvliegen van A.Jensen. Neem een kijkje...

https://www.e10-flyfishing.nl/c-3366509/denemarken-zeeforel-vliegen/

 

Winter zeeforel

ProTeamer Rino is weer lekker aan het vangen deze week. Hij heeft zijn vizier gericht op de ''Overspringer''; vissen die op zee blijven en niet naar de paaigronden trekken. Deze mooie zilveren vissen zijn super gezond en ook lekker voor consumptie. Vandaag ving hij een mooie 60-er.

 

Ijskoude zeeforel

Sneeuw en kou? Dan gaan mijn Deense vismaten juist op pad! Als echte vikingen trotseren ze wind, kou en golven om mooie zilveren ''overspringer'' te belagen. Dus niet de makkelijkste weg in de Fjorden, waar het wemelt van de forellen, maar juist op open zee in de buurt van de Fjordmonding.... En deze vissen zijn nog lekker ook!

 

Zeeforel in de winter

Ik blijf het herhalen: vliegvissen op zeeforel kan het hele jaar door! Mijn vismaten aan de Nordkyst van Sjaelland verheugen zich ieder jaar weer als de winter begint. Ze vangen de mooiste vissen in dit seizoen. Vissen die niet het Fjord intrekken, maar blijven hangen bij de monding en open zee: ''Overspringere'' worden ze genoemd. Schitterende zilveren vissen die ook uitstekend geschikt zijn voor consumptie. En de Denen zijn dol op verse zeeforel. Het feestje is deze week weer begonnen en helaas ben ik natuurlijk weer in Nederland...zul je altijd zien.

 

Theo's PR

ProTeamer Theo Bakelaar is terug uit de States en heeft zich scheel gevangen op zijn befaamde Éelskin streamers. Het lukte hem om zijn PR Striper te vangen van maar liefst 40lbs en 112cm langs de meetlat. Een geweldig gevecht met een onwaarschijnlijk grote Striper. Fantastisch Theo, wat een vangst!

Kijk ook even naar Theo's Tutorials hoe je deze 'Gemene Eelskin's' zelf kunt maken.

 

Snoeken op groot water

ProTeamer Sander woont omringd door groot water. Eén van zijn specialiteiten is het vissen vanuit de Bellyboat op grote snoek. En dat seizoen is weer in volle gang. Vandaag trok hij er op uit en het was taai... Aan het einde van de dag switchde Sander van de heavy zinklijn naar de 3ips lijn en ging hij vissen op half water. Even later volgde een loeiharde beuk en wist hij een schitterende snoek te landen van 117cm! Zo zie je maar...de snoek jaagt niet altijd op de bodem en experimenteren met vliegenlijnen loont. Wat een prachtige vis Sander!

 

Heerlijk dagje Berenkuil

Dit was zo'n fijne dag op forelvijver de Berenkuil. Deze forelvijver heeft een schitterende kraakheldere catch & release vijver met een geweldig bestand aan gezonde forellen. En die zijn echt niet altijd zo makkelijk te vangen. Vandaag duurde het ook even voordat we de code konden kraken en halverwege de dag veranderde de truc ook nog eens. Maar het was fantastisch vissen met het prachtige rustig herfstweer. En dat zijn van die momenten waarop de buzzer het geweldig kan doen. Zeker onze favoriete UV Buzzer.

Recept: 

Hends BL 554 #12, UTC Ice tinsel, Copper Wire Small, Spanflex/Flexilegs Olive, UTC 70D red, Holo Mylar tinsel red, Raidzap or Bug Off UV Resin.

 

 

 Nieuwe ProTeamer

We hebben een nieuwe man in het team: Jasper van der Beek. Jasper vond dat hij eerst een zalm moest vangen om toe te treden:) En dat is gelukt! Afgelopen weekend op de Skjern Aa(DK) ving hij een schitterend exemplaar op de dubbelhandige hengel. Wat een super vangst! Welkom aan boord Jasper.

 

Sjaelland's Nordkysten

Het zeeforelvirus heeft weer toegeslagen, volgende week ga ik weer even op en neer naar mijn favoriete stekken aan de Noordkust van Sjaelland en er wordt deze week best leuk gevangen. Ik hoop maar dat mijn maten een visje voor me bewaren.

 

Back Home

Jan was even op vakantie naar zijn favoriete Europese land: Spanje. Zelfs een klein zoutwateravontuur was het gevolg. Gelukkig kregen we vandaag weer een melding van een schitterende Sloveense vlagzalm. Welkom thuis Jan:)

 

Wychwood Connect Series Vliegenlijnen.

We hebben een nieuwe serie opgenomen in de collectie en dit zijn fantastische vliegenlijnen voor weinig geld! De Wychwood Connect Series passen precies in onze filosofie : great value, great fishing!

Er zijn verschillende vliegenlijnen in de Connect Series en iedere lijn heeft een specifieke tapering en zinksnelheid zodat je iedere vlieg op iedere gewenste diepte kunt aanbieden. Kortom een totale range van drijvende lijnen tot extra snel zinkende lijnen. Het mooiste van Wychwood is de prijs/kwaliteitsverhouding! Je krijgt een lijn die doet wat beloofd is en waar je jaren mee vooruit kunt. Kijk hier voor meer info.

 

Dubbelhandig op Hollandse Roofblei

ProTeamer Kevin komt uit Canada en woont in Nederland. Tja, dat is voor een dubbelhandige specialist als Kevin een beetje afzien dus. Op onze enige echte oer-rivier de Grensmaas kan hij gelukkig vissen zoals hij dat wil. Helaas zal de zalm het waarschijnlijk laten afweten, maar gelukkig zwemt er wel veel roofblei. Ze laten zich ook af en toe zien. Maar, vangen is een tweede, dat valt niet altijd mee. Het mooie aan de dubbelhandige hengel is dat het zo relaxed vissen is. Zo hou je de moed er veel langer in:)

Het was weer een schitterende dag Kevin. Dank voor je fantastische instructie.

 

Zeebaars sessie

Vandaag konden een 5-tal mannen van E10 ProTeam eindelijk weer eens allemaal tegelijk op pad. En ja de zeebaars-koorts is al een tijdje gaande. Dus met z'n allen in alle vroegte naar de kust. We hadden mooi afgaand tij en flink tijd om meters te maken. En als zo vaak; het blijft zoeken naar de vis. Goeie tip: blijf bewegen en zoek stroomnaden en beweging. Wissel ook van lijn qua zinksnelheden als de omstandigheden er om vragen. Het werd een super gezellige sessie, maar aanvankelijk erg taai qua vangsten. En natuurlijk wist onze zeebaars expert uiteindelijk de vis weer te vinden en kwamen er meer aanbeten. Vervolgens werden een aantal zeer mooie baarzen geland. Een prachtige sessie die beloond werd met een 60cm baars. Wat een dag, lekker struinen en uitwaaien...we gaan snel weer mannen!

 

Slovenië/back in town!

Je hebt het vast gemerkt...E10 was even wat minder snel met leveren dan je gewend bent:) Ik was even aan het vissen in Slovenia op twee rivieren: de Sava en de Savinja. En tjonge jonge...wat is het toch mooi daar! Ik heb het geluk dat ProTeamer Jan daar woont en alle stekjes op zijn duimpje kent en hij heeft mij weer veel ''tips & tricks'' laten zien. Want denk nou niet dat het vangen van vis is Slovenia makkelijker is dan op de andere Europese rivieren. Ook in Slovenia spelen de omstandigheden een grote rol. Kleine details maken dus het verschil tussen vangen en niet vangen. En dat heb ik weer aan den lijve ondervonden. 

Voor nu wees gerust...ik ben weer terug op mijn plek en we leveren dus weer net zo snel als je gewend bent: de volgende dag in huis!

 

Zeebaars

Het seizoen is in volle gang en de zeebaars-koorts is volledig toegeslagen in het ProTeam. De mannen zijn nog maar met twee dingen bezig: waar zijn ze? en waar doen ze het op?

 

Stripers in the USA

Sander is net terug van zijn jaarlijkse avontuur met zijn geliefde stripers. En het mooie is...hij vangt ze steeds vaker op zijn favoriete manier: op zicht! Jaja...dat kan dus gewoon. Wat is er mooier dan struinen langs lange stranden en structuren op zoek naar die beresterke Amerikaanse zeebaarzen...je ziet er een gaan, je werpt hem aan en BOEM 'hangen'!

 

Ondertussen aan de overkant...

Ieder jaar gaat ProTeamer Sander achter de Stripers aan in the USA. Het merendeel is rond de 40-50cm, maar af en toe vangen ze ook echt grote joekels. Het is vaak zoeken en hard werken, maar dat kun je rustig aan Sander overlaten. Echt doorbikkelen, uren maken en sightfishing, dat is helemaal zijn ding!

 

Kevin en zijn eerste Hollandsche winde

ProTeamer Kevin komt uit Canada en woont nu een jaartje in Nederland. Natuurlijk is het een beetje wennen aan de vliegvisserij hier....De Winde stond op het verlanglijstje en vandaag ving hij een hele mooie dikke! Die kun je afvinken Kevin! Well done:)

 

Cal zit achter de karpers aan

Onze jongste ProTeamer Calvin is een groot talent. En van ons allemaal steekt hij op dit moment ook wel de meeste tijd in het vliegvissen. Elk vrij uurtje is hij langs de waterkant te vinden. Niet alleen om te vissen maar ook om vissen te spotten en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat deed hij vorig seizoen ook al en dit seizoen wordt dat flink beloond met fraaie karpers en mooie forellen.

 

Ted's feestje op de Bahama's

Het was een lang gekoesterde droom voor ProTeamer Ted: de Bahama's, een Bonefish-paradijs! Oefening baart kunst en Ted gaat ze steeds makkelijker spotten en vangen. 

 

Sander geniet van het zonnetje

ProTeamer Sander is de specialist op het gebied van het ''op zicht vissen''. Dat doet hij met veel succes op de Bones in thuisland Aruba. Maar hier in Nederland kan hij die skills natuurlijk toepassen op onze eigen supervis: de karper! De laatste dagen, met zoveel zon, zijn de uitgelezen momenten om de karper te spotten en aan te werpen. Sander heeft het spelletje inmiddels helmaal door en vangt ze steeds makkelijker. Gewoon met een bolletje eggyarn (zalmeitje)!

 

Dry Fly Party Ruigenhoek

Vaak als de temperatuur even zakt en de bewolking erbij komt dan worden de forellen actief. Ik had zo'n vermoeden dat het weleens feest kon zijn vandaag op de Ruigenhoek. Toch even 2 uurtjes proberen...En inderdaad waren ze massaal aan het azen in het oppervlak. Met een klinkhamertje op de punt was het één groot feest. Niet alle aanbeten waren even overtuigend, maar evengoed was ik de tel volkomen kwijt. Forelvijver de Ruigenhoek heeft zeer mooie forellen op de plas. Loeisterke blauwe torpedo's zitten er tussen. Een aftma #5 hengel is dan toch wel handig. Als de zon erbij komt, zakken de forellen vaak wat dieper. Als je dan met de buzzer gaat vissen kun je ook heel veel vissen vangen. Probeer het eens de komende weken.

 

Bull-trout for one day

ProTeamer Kevin Giesen is op reis voor zijn werk. Gelukkig had hij een dagje vrij en kon hij een vismaatje opzoeken die aan de River Squamish woont in BC. Geen straf natuurlijk. Laag water en fantastisch weer en Kevin waande zich een dagje ''in heaven''. Ze wisten een aantal zeer mooie bull-trouts te vangen...

 

Het gaat maar door...

Het is echt bal aan de Noordkust van Sjaelland! Vandaag werd er een hele mooie vis van 73cm gevangen op de vlieg. En zoals de Denen graag doen...deze supervangst gaat mee naar huis! Deze 'blanke overspringer'  zijn namelijk erg lekker.

 

Super vangsten aan de Noord-kust van Sjaelland!

ProTeamer Rino Hansen en zijn vismaten vangen op dit moment super veel mooie vissen van boven de 60cm aan de Noordkust van Sjaelland. Helaas kan ik er even niet bij zijn, maar mag ik mee genieten via de vele videos die iedere dag verschijnen...

 

Spring is in the air

Hoewel er hier en daar nog sneeuw ligt in Denemarken, hing vandaag ook de lente al in de lucht. Kern Leo Lund (Flytyer/Pro Team A.Jensen) ving een mooie zeeforel met de A.Jensen Combokit. En hoewel Kern al duizenden zeeforellen heeft gevangen is hij nog altijd blij als de missie slaagt. 

 

Start of the season!

Het is nog fris buiten, ook in Slovenië. Toch is ProTeamer Jan vandaag begonnen aan het nieuwe seizoen en het was wel bikkelen. Met zijn verfijnde nimf-technieken en Cortland Competition Nymph-hengel, wist hij toch weer een aantal zeer mooie vlagzalmen te haken. Fantastisch, wat een plaatjes. 

Aan iedereen: Geniet van het nieuwe seizoen!

 

Happy New Year!

Pro Teamer Rino Hansen trotseerde regen en kou vanmorgen en maakte een super start dit nieuwe jaar. Hij ving een schitterende zeeforel aan de Noord Kust van Sjaelland.

 

Bucktail streamer met een twist

Op zich ben ik zelf (mijn vismaten wel!) niet zo'n fanatieke snoekvisser, maar ieder jaar als de blaadjes bijna van de bomen zijn heb ik zin om snoekstreamers te maken. Ik hou erg van traditionele materialen als bucktail, veren en zonkers. Maar waarom zou je ze niet mengen met moderne materialen. Dit is een Bucktail streamer met een wiebelstaart. Je hebt de volgende materialen nodig:

Pike Hook 6/0, Titanium Wire, Hyper Flex Curly Tail, Tail hook, Bucktail, Polar Chenille of Palmer Chenille, Hackle veren, beetje flash, Senyo Laser Dub en 3D eyes plus E6000 lijm.

 

Mooie foto's

ProTeamer Jan uit Slovenie is fotograaf en zijn hobby is vliegvissen op vlagzalm. 1+1=2 en dus zijn altijd alle foto's die Jan stuurt super. Natuurlijk helpen de omstandigheden en ook Jan's esthetisch vermogen maakt het verschil bij het nemen van zulke foto's. Dit was zijn vangst van de dag! En zijn collega en vismaat Mirko Ban was vandaag de fotograaf!

 

Twitter, Facebook en kortingscodes
Wij werken veel met kortingscodes. Vaak geven vaak 10% korting op verschillende producten en productgroepen. Dat kan natuurlijk zeer aantrekkelijk zijn als je net een wat duurder item op het oog hebt. Die kortingscodes wisselen en varieren dus continue. Wil je op de hoogte blijven van onze dagelijkse activiteiten, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks? Volg ons dan op facebook en twitter. Klik op de icoontjes aan de rechterkant van de website. En meld je vooral aan voor de nieuwsbrief. Dan weet je zeker dan je geen codes mist.

 

Van onze man op Funen en Langeland

ProTeamer Ted was weer een paar daagjes op Funen en Langeland. Hij heeft weer veel meters gemaakt en toch viel het niet mee om een visje te vangen. Ja het blijft soms taai dat vissen op zeeforel. Je moet ze echt zoeken en zeker ook wat geluk hebben. Gelukkig op de valreep ving hij nog een paar mooie gezonde exemplaren en een dikke verwaalde regenboog...

 

ProTeamers op de zeebaars

Gisteren gingen vader en zoon op pad. Achter de zeebaars van de Maasvlakte aan. Het begon direct goed voor de heren en ze wisten dat de rest van de dag vol te houden. Hele grote zeebaarzen zaten er niet bij, maar toch respectabele maatse vissen en er werd in de dubbele cijfers gevangen. Vooral garnaalpatroontjes deden het goed!

 

Nimfen op de Kromme Rijn

Tussen de bedrijven door toch maar even een uurtje naar de Kromme Rijn. Oei, die was echt troebel vandaag en er was geen vis te zien aan de oppervlakte. Dan maar de nimfhengel erbij. Ik gebruik daarvoor een #4 hengel en een drijvende lijn. Daaraan komt een leader van 3m fluorocarbon of Asso met op de punt een zware nimf en op een dropper 70cm erboven nog een verzwaarde nimf. Het handeltje moet snel naar beneden. De beetregistratie gaat met behulp van Loon Strike Indicator. (de beste indicator die er is!) Ik vis meestal tegen de hoofdstroom aan of net achter de waterplanten. Het is belangrijk dat je veel meters maakt en de vis gaat zoeken. Ik vis ook iets zwaarder qua dikte: 0.18mm minimaal. Je nimfen kunnen namelijk door van alles worden gegrepen: voorn, ruisvoorn, baars, roofblei, winde, karper en miscchien zelfs wel barbeel...vandaag kwam ik niet verder dan een paar fraaie blankvoorns.

 

Ondertussen op Texel

ProTeamer Kevin Giesen is even op vakantie in Texel. Denk dus niet dat de zeebaars alleen op de Maasvlakte te vangen is. Veel plezier nog Kevin!

 

Grayling Paradise

Een kleine impressie van de schoonheid van een Zweedse vlagzalm-rivier waar ik vorige week heb gevist.

 

From our man in Slovenia

Jan is een echte specialist op de vlagzalm. Vandaag heeft hij met zijn verfijnde nimf technieken een paar hele grote vlagzalmen gevangen en hij stuurde ons een paar jaloersmakende foto's uit het vliegvisparadijs.

 

Rino's record salmon

Rino's fantastische vangst van de afgelopen week is gelukkig ook gefilmd...

 

Jan is aan het nymphen in Slovenia

ProTeamer Jan Begus stuurde ons vandaag een mooie serie foto's uit Slovenia. Jan's vist hier op zijn favoriete stek met zijn favoriete Cortland Competition hengel. Dankzij zijn vismaat en fotograaf  Domen Dajčman is zijn ultieme visserij zeer mooi in beeld gebracht.

 

 

Kevin

We hebben een nieuwe ProTeamer aan boord. Kevin Giesen is zijn naam. Hij komt uit Canada en weet alles van het vissen op zalm en steelhead. Maar ook zijn trips naar tropische wateren hebben er voor gezorgd dat hij een allround alleskunner is. Kevin zal ons bij staan met al zijn kennis, want hij woont sindskort in Nederland. Hij is flink aan het inburgeren....kijk maar naar zijn eerste hollandsche zeebaars. Hij had een hele grote aan de haak, maar die wilde niet op de foto.

 

H2O Clousers

Als je gaat zeebaarzen heb je veel streamers nodig omdat je er veel zult verspelen. Wij vissen vaak met de Sculpting Flash Fibre Clousers, omdat die sowieso upside down gaan, snel zinken en makkelijk te binden zijn (zeer subtiele flash zit er al in). Je hebt ook minder materiaalverlies als bij het binden van een gewone baitfish-imitatie. Hou ze vooral slank als je ze bind, dat ziet er echt mooier uit in het water en kost je minder materiaal. Voor de dumbell's gebruiken we verschillende maten zodat je per locatie en afhankelijk van het getij kunt switchen. Trouwens deze clousers zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor de visserij op de stripers.

 

My favorite way

Het was weer heel taai vanmorgen op een van onze favoriete stekken van Nord Sjaelland. We hadden het rif voor onszelf en zagen af en toe een vis draaien of springen. Ze pakten echter niets...(natuurlijk had Rino af en toe een kleine zeeforel:)) Ik had het al weer bijna opgegeven voor vandaag, totdat er een soort baksteen in het water plonste net buiten werpbereik. Ik dacht, we gaan het wat subtieler aanpakken!...Kobberbassen eraan en een lange leader. Zo ver mogelijk werpen en inderdaad net die paar meter meer maakten het verschil...de tweede worp was raak...een doffe en rustige aanbeet,..ssssjjjjtt...hangen!

 

Als (DK)

Afgelopen weekend was ik met ProTeamer Ted even op het Deense eiland Als. We hadden zeer veel pech met de harde wind. Daardoor waren de meeste topstekken niet te bevissen. De zeeforel maakte zijn beruchte bijnaam als 'de vis van de 1000 worpen' weer eens helemaal waar....Met zeer veel moeite wilde deze zeeforel wel even met Ted op de foto.

 

Nieuwe vliegvissers...

Afgelopen zondag was het weer de jaarlijkse VNV jeugddag bij forelvijver de Ruigenhoek. Het was prachtig weer en de organisatie was weer uitstekend. De nieuwe vliegvissers gingen in groepen diverse vaardigheden leren zoals; werpen met de vliegenhengel op het gras, een eigen vlieg binden, beestjes zoeken in het water en bestuderen, werpen op het water en natuurlijk vissen vangen! De jongens en meisjes hadden de smaak flink te pakken...dat belooft wat voor de toekomst!

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, want nieuwsbrieflezers krijgen altijd extra voordeeltjes en kortingscodes.


Home sweet home...

mijn lokale snoekstek:)

 

Oerhollandsch

Vandaag een dagje met ProTeamer Richard Bek de oerhollandsche polder in. Het begon met een waanzinnige stortbui en een regenboog in een geweldig hollandsch landschap. Het water in Zuid Holland lijkt van een veel betere kwaliteit dan de bekende polders van Wilnis en Kockengen. Wij troffen kraakhelder water en een zeer regenachtige dag. Nou ja,.... snoekweer zou je zeggen! Alles klopte, behalve de vis. Na een uur kreeg Richard eindelijk dat langverwachte schot op zijn nieuwe tube-streamer....mis! En een flinke kolk in de oppervlakte was de enige actie die we in 4 uur vissen mochten meemaken. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Desalniettemin een typische Oerhollandsche dag zonder snoek. En wat mooie plaatjes...

 

More Dutch Pikes!

Het houdt maar niet op met de mooie vangsten, dit keer was het de beurt aan ProTeam member Sander van der Wal om zijn eerste herfstsnoeken te vangen, waaronder een exemplaar van 111cm!

 

Dutch Pike!

Gisteren was het Rino Hansen uit Denemarken met de mooie beelden, vandaag een oerhollandsche supersnoek gevangen door Thomas van Schendel. Wat een bak! Een supervis en heel mooi gefotografeerd ondanks dat Thomas alleen aan het vissen was...hoe doet hij dat toch? Kijk voor meer moois ook eens op zijn site: www.thomasvanschendel.com

 

Ruisvoorns

Tussen de bedrijven door toch even naar de Kromme Rijn gereden, want de omstandigheden zijn perfect. Weinig wind, beetje zon, beetje drijfvuil, niet te warm. Ik zag het al helemaal zitten en inderdaad alles leek perfect maar de windes waren nergens te bekennen. Flink stuk doorgelopen en uiteindelijk zag ik azende vis aan de overkant onder een boom. Dat zijn meestal de ruisvoorns...en jawel het was een flinke school ruisers! Maar wat laten ze zich toch moeilijk foppen. Geen enkele vlieg werd overtuigend gepakt. Normaal is een zwarte klinkhamer of een gewone red tag uitstekend maar dit keer lieten ze zich niet vangen. Totdat ik een bruinige elk hair caddis aanknoopte. Dat bleek in de smaak te vallen. Na wat lossers bleven er uiteindelijk een paar hangen. Wat een mooi riviertje is het toch...nog een paar daagjes, dan is het waarschijnlijk wel weer voorbij.

 

Ruisers en Windes van de Kromme Rijn

Vandaag hadden ProTeamer Richard Bek en ik afgesproken om samen de Kromme Rijn af te stropen met de droge vlieg op windes en ruisers. De omstandigheden waren helaas niet perfect. Er was weinig druifvuil en iets te weinig zon. De wind stond uit het noordoosten en was iets te hard. Dat maakt het werpen lastig en de controle over de drift duurt vrij kort, zodat je maar weinig tijd krijgt om de vlieg goed te presenteren en dat maakt het verschil tussen vangen en niet vangen. Bovendien lieten de windes en de ruisers zich maar moeilijk zien. Ook de vele wandelaars en joggers maken het de vliegvisser niet makkelijk natuurlijk. Maar goed, ondanks de lastige omstandigheden wisten we wel een paar visjes te vangen. Snel maar nog eens proberen op een doordeweekse dag. Want wat blijft het toch een mooie visserij. Wil je het ook eens proberen? Neem een #3 hengel met bijpassende lijn, zonnebril, pet, laarzen aan, en droge vliegen als: zwarte klinkhamer, red tags, sedges en torretjes. Succes!

 

De windes van de Kromme Rijn

Ondanks een paar felle buien afgelopen weekend, wilde ik het toch even gaan proberen op de Kromme Rijn. Aanvankelijk was er weinig activiteit te bespeuren. Eindelijk zag ik een vis gaan tussen het druifvuil en met een precieze worp was het slechts aftellen...hij pakte de vlieg en...mis! Het bleef stil, dus maar even verder gelopen en jawel verderop een mooie school met windes was aan het azen tussen het vuil. Na een aantal missers op diverse vliegen was het uiteindelijk de zwarte winde-klinkhamer, gebonden op een Daiichi haak, waar ze wel aan bleven hangen. Ik mocht er even een leuk aantal vangen. Het blijft een heerlijk spelletje en wat is het toch mooi om alleen al een winde rustig naar je vlieg te zien stijgen.

 

Twitter en facebook

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van onze bezigheden, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks volg ons dan via facebook en twitter. Vink ze even aan hier in de rechter kolom.

 

Rino Hansen vangt een meter-zalm

Het succes van Rino op de Gaula in Noorwegen gaat gewoon verder. Het is een extreem goed jaar. Hij vangt iedere dag zalm en soms verspeelt hij er ook één. Deze werd geland. Een prachtige vis van 100cm en 9,6 kg!

 

 

Rino doet het weer op zijn favoriete rivier

Fantastische vangst door PRO team member Rino Hansen uit Denemarken op de Gaula in Noorwegen.

 

Sander en zijn trophy striper

Na ruim anderhalve week jagen op de stripers en iedereen om Sander heen ving grote exemplaren. Voor Sander waren het vooral alleen de kleintjes die zijn vlieg wilde pakken. Op de laatste dag van zijn trip wist hij deze onwaarschijnlijke mooie vis ook nog eens op zicht te vangen. En dat is met stripers een hele kunst. 

 

De Ronde Bleek

Ook op de Ronde Bleek doen diep geviste buzzers het de laatste tijd geweldig. Getuige deze enorme bak van een forel gevangen door Eric Hehemann van ons ProTeam. Als je dat ook eens wilt meemaken kan Eric je gidsen op de Ronde Bleek. Neem daarvoor eens contact met hem op.

 

Zonnige dagen

Met zonnige dagen doet een diep geviste squirmy het vaak heel goed. Met een leader van 2,5m vingen we in een uurtje een aantal mooie vissen op forelvijver de Ruigenhoek. Zoontje Kaj was cameraman en vismaat en hij verspeelde helaas een joekel van een forel.

 

Winde in de uiterwaarde

Ook dichter bij huis wordt er mooie vis gevangen door Huib Geselschap. De hoge waterstand heeft zo zijn voordelen.

 

Squirmies

Vandaag wilde ze niet op de buzzers. Maar op de Squirmies gingen ze helemaal los! Feestje op de Ruigenhoek. Toen dat stopte en de zon weg was, gingen ze ook voor de droge vlieg:)

 

Een mooi begin van de dag

 

Erik de Noorman

 

 

 

 

Al jaren ben ik fan van de informatieve website van Erik de Noorman. En met mij vele anderen vliegvissers. Zeker voor beginners en licht gevorderden is zijn website een aanrader. Erik is een gepassioneerd vliegvisser en een begenadigd verteller met een onwaarschijnlijke hoeveelheid kennis en vliegviservaring.

Eigenlijk zou je minstens 3x per week even zijn website moeten checken, zeker ook omdat je dan actueel blijft over de diverse visserijen in ons landje. En ook omdat er dagelijks wel iets nieuws te vinden is op zijn site. Volop tips & tricks op het gebied van vliegbinden en vliegvissen.

www.erikdenoorman.com

 

RINO

Rino Hansen is een bekende vliegvisser op Sjaelland. Hij kent alle geheimen, alle stekken in elk jaargetijde. Hij is ook erg actief met zijn GoProFlyfishing op youtube. En hij vist heel graag in Noorwegen op de zalm.

Hier zijn leuke promotie filmpje.

 

STREETFISHING

In Denemarken vangen we de zeeforellen echt niet alleen maar op zee of in het Fjord. Dit is een filmpje van mijn vismaat Rino Hansen met een mooie 'urban' vangst.

 

Denmark

Mooie vangsten in Denemarken vandaag van Jalal en Rino. Jalal ving een zeeforel aan zijn favoriete Tobisflue. 5.180kg 74 cm. Dat zijn ze de mooie vissen, waar we het allemaal voor doen.

Rino houdt nooit meer op met snoeken vanuit de pontoonboot..Een heel mooie vis!

 

 

OPRUIMING!

Mooie aanbiedingen, grijp je kans! Op is op...

 

E10 Flyfishing

-Geen verzendkosten vanaf 50 euro!
-Direct uit voorraad
-Top Service 
-Scherpe prijzen
-Niet goed?...geld terug!
-Kwaliteit & garantie

Paypal betaalt je retourkosten

Veilig betalen

 

Mis geen kortingscodes...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Geen verzendkosten vanaf € 50

*geldig voor bestellingen vanuit Nederland

Review plaatsen?

Stuur een mailtje naar info@e10-flyfishing.nl

Klant Reviews

 • Vandaag kwamen de door mij bestelde A.Jensen Pena en Newton reels binnen met de post. Het blijft altijd weer een feest om bij E10 op de site te shoppen...

lees meer

 • Vereniging Nederlandse Vliegvissers
 • De Ronde Bleek
 • Visdorado De Kool
 • Forelvijver de Ruigenhoek
 • A. Jensen
 • ideal
 • paypal
 • sofort
 • mister cash
 • hends
 • cortland
 • Erik de Noorman
 • Alfa
 • Cast Away Magazine
 • Whiting Logo
 • Loon Outdoors logo
 • Wychwood Logo
 • Frog Hair Logo
© 2016 - 2024 E10 Flyfishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel