Navigatie

Blog

Op deze pagina doen we verslag van vistrips en kijk je leuke video's. Ook het nieuws vind je hier en reviews van ons ProTeam die de materialen testen en beoordelen. En wil je zelf een verhaaltje schrijven of iets moois kwijt? Misschien kunnen we het wel plaatsen. info@e10-flyfishing.nl

 

Cast Away Magazine Christmas Special

Hij is er weer en mag er wederom wezen: The Cast Away Magazine. Dit keer een Kerst-Special met bijzondere gasten in de hoofdrol. Neem een kijkje en geniet van deze ''schitterende'' aflevering.

MET O.A. INTERVIEW DANIEL HOLM, AIMEE KITCHING, LEGENDE BARRY ORD CLARKE UIT ZIJN LAATSTE BOEK, NIEUWS VAN DE BIG BRANDS MAAR OOK VAN KLEINERE......

Cast Away Magazine

 

Theo's PR

ProTeamer Theo Bakelaar is terug uit de States en heeft zich scheel gevangen op zijn befaamde Éelskin streamers. Het lukte hem om zijn PR Striper te vangen van maar liefst 40lbs en 112cm langs de meetlat. Een geweldig gevecht met een onwaarschijnlijk grote Striper. Fantastisch Theo, wat een vangst!

Kijk ook even naar Theo's Tutorials hoe je deze 'Gemene Eelskin's' zelf kunt maken.

 

Snoeken op groot water

ProTeamer Sander woont omringd door groot water. Eén van zijn specialiteiten is het vissen vanuit de Bellyboat op grote snoek. En dat seizoen is weer in volle gang. Vandaag trok hij er op uit en het was taai... Aan het einde van de dag switchde Sander van de heavy zinklijn naar de 3ips lijn en ging hij vissen op half water. Even later volgde een loeiharde beuk en wist hij een schitterende snoek te landen van 117cm! Zo zie je maar...de snoek jaagt niet altijd op de bodem en experimenteren met vliegenlijnen loont. Wat een prachtige vis Sander!

 

Heerlijk dagje Berenkuil

Dit was zo'n fijne dag op forelvijver de Berenkuil. Deze forelvijver heeft een schitterende kraakheldere catch & release vijver met een geweldig bestand aan gezonde forellen. En die zijn echt niet altijd zo makkelijk te vangen. Vandaag duurde het ook even voordat we de code konden kraken en halverwege de dag veranderde de truc ook nog eens. Maar het was fantastisch vissen met prachtige rustig herfstweer. En dat zijn van die momenten waarop de buzzer het geweldig kan doen. Zeker onze favoriete UV Buzzer.

Recept: 

Hends BL 554 #12, UTC Ice tinsel, Copper Wire Small, Spanflex/Flexilegs Olive, UTC 70D red, Holo Mylar tinsel red, Bug Off UV Resin.

 

 

E10 Snake Flies

Ik hou van het vissen op forelvijvers! Sommige mensen niet, maar ik wel. Elke dag is anders en het is echt niet zo simpel om forellen te vangen op catch & release vijvers. Ondanks velen uren praktijkervaring lukt het soms gewoon niet om de vis te verleiden. En dat fenomeen blijft mij nou juist altijd fascineren, want sommige dagen is het ''oh zo gemakkelijk''. Vandaag op Forelvijver de Ruigenhoek was het weer zo'n dag! Elke inworp was raak! Ik was helemaal de tel kwijt. 

We hebben vandaag bovendien onze ''E10 snake-flies'' eens even goed getest. Wat een actie hebben deze nieuwe dumbell eyes snakes! We hebben een klein filmpje gemaakt en direct kwam er een nieuwsgierige forel onderdoor zwemmen:) Een aantal mooie vangsten volgden nog... feestje op de forelvijver dus!

 

 Nieuwe ProTeamer

We hebben een nieuwe man in het team: Jasper van der Beek. Jasper vond dat hij eerst een zalm moest vangen om toe te treden:) En dat is gelukt! Afgelopen weekend op de Skjern Aa(DK) ving hij een schitterend exemplaar op de dubbelhandige hengel. Wat een super vangst! Welkom aan boord Jasper.

 

Sjaelland's Nordkysten

Het zeeforelvirus heeft weer toegeslagen, volgende week ga ik weer even op en neer naar mijn favoriete stekken aan de Noordkust van Sjaelland en er wordt deze week best leuk gevangen. Ik hoop maar dat mijn maten een visje voor me bewaren.

 

Back Home

Jan was even op vakantie naar zijn favoriete Europese land: Spanje. Zelfs een klein zoutwateravontuur was het gevolg. Gelukkig kregen we vandaag weer een melding van een schitterende Sloveense vlagzalm. Welkom thuis Jan:)

 

Wychwood Connect Series Vliegenlijnen.

We hebben een nieuwe serie opgenomen in de collectie en dit zijn fantastische vliegenlijnen voor weinig geld! De Wychwood Connect Series passen precies in onze filosofie : great value, great fishing!

Er zijn verschillende vliegenlijnen in de Connect Series en iedere lijn heeft een specifieke tapering en zinksnelheid zodat je iedere vlieg op iedere gewenste diepte kunt aanbieden. Kortom een totale range van drijvende lijnen tot extra snel zinkende lijnen. Het mooiste van Wychwood is de prijs/kwaliteitsverhouding! Je krijgt een lijn die doet wat beloofd is en waar je jaren mee vooruit kunt. Kijk hier voor meer info.

 

Dubbelhandig op Hollandse Roofblei

ProTeamer Kevin komt uit Canada en woont in Nederland. Tja, dat is voor een dubbelhandige specialist als Kevin een beetje afzien dus. Op onze enige echte oer-rivier de Grensmaas kan hij gelukkig vissen zoals hij dat wil. Helaas zal de zalm het waarschijnlijk laten afweten, maar gelukkig zwemt er wel veel roofblei. Ze laten zich ook af en toe zien. Maar, vangen is een tweede, dat valt niet altijd mee. Het mooie aan de dubbelhandige hengel is dat het zo relaxed vissen is. Zo hou je de moed er veel langer in:)

Het was weer een schitterende dag Kevin. Dank voor je fantastische instructie.

 

Feestje aan de Glomma

Ieder jaar organiseren ze weer een schitterende trip naar de Glomma in Noorwegen. Erik de Noorman, Bas de Bruin en de lokale visgids Tore Rydgren begeleiden zowel nieuwelingen als veteranen op een van die mooie paradijselijke rivieren in Scandinavie. Dit keer is ook een goede klant en vriend van E10 Flyfishing mee op reis en we kregen direct een paar mooie plaatjes door. Jongens, nog veel plezier en mooie vangsten in het hoge Noorden. 

Meer weten? Volg Erik de Noorman.

 

 

Zeebaars sessie

Vandaag konden een 5-tal mannen van E10 ProTeam eindelijk weer eens allemaal tegelijk op pad. En ja de zeebaars-koorts is al een tijdje gaande. Dus met z'n allen in alle vroegte naar de kust. We hadden mooi afgaand tij en flink tijd om meters te maken. En als zo vaak; het blijft zoeken naar de vis. Goeie tip: blijf bewegen en zoek stroomnaden en beweging. Wissel ook van lijn qua zinksnelheden als de omstandigheden er om vragen. Het werd een super gezellige sessie, maar aanvankelijk erg taai qua vangsten. En natuurlijk wist onze zeebaars expert uiteindelijk de vis weer te vinden en kwamen er meer aanbeten. Vervolgens werden een aantal zeer mooie baarzen geland. Een prachtige sessie die beloond werd met een 60cm baars. Wat een dag, lekker struinen en uitwaaien...we gaan snel weer mannen!

 

Slovenië/back in town!

Je hebt het vast gemerkt...E10 was even wat minder snel met leveren dan je gewend bent:) Ik was even aan het vissen in Slovenia op twee rivieren: de Sava en de Savinja. En tjonge jonge...wat is het toch mooi daar! Ik heb het geluk dat ProTeamer Jan daar woont en alle stekjes op zijn duimpje kent en hij heeft mij weer veel ''tips & tricks'' laten zien. Want denk nou niet dat het vangen van vis is Slovenia makkelijker is dan op de andere Europese rivieren. Ook in Slovenia spelen de omstandigheden een grote rol. Kleine details maken dus het verschil tussen vangen en niet vangen. En dat heb ik weer aan den lijve ondervonden. 

Voor nu wees gerust...ik ben weer terug op mijn plek en we leveren dus weer net zo snel als je gewend bent: de volgende dag in huis!

 

Zeebaars

Het seizoen is in volle gang en de zeebaars-koorts is volledig toegeslagen in het ProTeam. De mannen zijn nog maar met twee dingen bezig: waar zijn ze? en waar doen ze het op?

 

Stripers in the USA

Sander is net terug van zijn jaarlijkse avontuur met zijn geliefde stripers. En het mooie is...hij vangt ze steeds vaker op zijn favoriete manier: op zicht! Jaja...dat kan dus gewoon. Wat is er mooier dan struinen langs lange stranden en structuren op zoek naar die beresterke Amerikaanse zeebaarzen...je ziet er een gaan, je werpt hem aan en BOEM 'hangen'!

 

Zalm op de Gaula

ProTeamer Rino Hansen gaat ieder jaar naar de Gaula rivier in Noorwegen. Dit jaar was het erg moeilijk om zalm te vangen. Vele uren vissen en laag water met zo nu en dan een vis...ach ja, dat is nou eenmaal zalm-vissen. Hier vangt Rino gelukkig wel een hele mooie...

 

Ondertussen aan de overkant...

Ieder jaar gaat ProTeamer Sander achter de Stripers aan in the USA. Het merendeel is rond de 40-50cm, maar af en toe vangen ze ook echt grote joekels. Het is vaak zoeken en hard werken, maar dat kun je rustig aan Sander overlaten. Echt doorbikkelen, uren maken en sightfishing, dat is helemaal zijn ding!

 

Even uitwaaien 

Eindelijk had ik even tijd om zelf wat testwerk te verrichten samen met ProTeamer Ted. De nieuwe A.Jensen Big Fly II vliegenlijnen moesten richting horizon vliegen om een paar Hollandsche zeebaarzen te verschalken. En wat een superlijn zeg. De Jensen runningline is onovertroffen. Als je de head buiten de hengeltop hebt...1x een dubbelstrip en je hele lijn knalt eruit. Als er dan ook zo'n keiharde beuk volgt en de vis de complete lijn van je spoel trekt is het feestje weer compleet. Deze zeebaars wilde wel even op de film gelukkig. Was weer een gezellig dagje Ted!

 

Kevin en zijn eerste Hollandsche winde

ProTeamer Kevin komt uit Canada en woont nu een jaartje in Nederland. Natuurlijk is het een beetje wennen aan de vliegvisserij hier....De Winde stond op het verlanglijstje en vandaag ving hij een hele mooie dikke! Die kun je afvinken Kevin! Well done:)

 

Cal zit achter de karpers aan

Onze jongste ProTeamer Calvin is een groot talent. En van ons allemaal steekt hij op dit moment ook wel de meeste tijd in het vliegvissen. Elk vrij uurtje is hij langs de waterkant te vinden. Niet alleen om te vissen maar ook om vissen te spotten en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat deed hij vorig seizoen ook al en dit seizoen wordt dat flink beloond met fraaie karpers en mooie forellen.

 

Ted's feestje op de Bahama's

Het was een lang gekoesterde droom voor ProTeamer Ted: de Bahama's, een Bonefish-paradijs! Oefening baart kunst en Ted gaat ze steeds makkelijker spotten en vangen. 

 

Sander geniet van het zonnetje

ProTeamer Sander is de specialist op het gebied van het ''op zicht vissen''. Dat doet hij met veel succes op de Bones in thuisland Aruba. Maar hier in Nederland kan hij die skills natuurlijk toepassen op onze eigen supervis: de karper! De laatste dagen, met zoveel zon, zijn de uitgelezen momenten om de karper te spotten en aan te werpen. Sander heeft het spelletje inmiddels helmaal door en vangt ze steeds makkelijker. Gewoon met een bolletje eggyarn (zalmeitje)!

 

Zeeforel-vliegen

Het duurde even...maar dan heb je ook wat! Alle standaard zeeforel-patronen zijn weer op voorraad, maar beter nog: we hebben er ongelofelijk veel mooie specials bijgekregen! Super kwaliteitsvliegen van A.Jensen. Neem een kijkje...

https://www.e10-flyfishing.nl/c-3366509/denemarken-zeeforel-vliegen/

 

Cast Away Flyfishing

Cast Away Flyfishing maakt een zeer mooi online-magazine voor vliegvissers. Dit jaar publiceert Cast Away Fly Fishing naast twee travel magazines vijf specials! 

''De vijf specials worden voor vliegvissers door vliegvissers van over de gehele wereld gemaakt. Deze vliegvissers verlenen hun medewerking omdat zij geloven, net zoals wij dat bij Cast Away Fly Fishing doen, dat vliegvissen meer is dan vissen met een vliegenhengel!

Door een unieke samenwerking tussen adverteerders en de uitgever Downey Young & Cooper, is het mogelijk u deze online special aan te bieden. Deze maand staat de special in het teken van de  Zeeforel.  

Wij wensen u veel plezier en bij voorbaat onze dank voor uw interesse.''

Je kunt de interactieve pdf via de ISSUU magazine link al bladerend bekijken. 

Het beste resultaat krijg je in full screen mode

https://issuu.com/castawayflyfishingmagazine/docs/seatroutissuu

 

Dry Fly Party Ruigenhoek

Vaak als de temperatuur even zakt en de bewolking erbij komt dan worden de forellen actief. Ik had zo'n vermoeden dat het weleens feest kon zijn vandaag op de Ruigenhoek. Toch even 2 uurtjes proberen...En inderdaad waren ze massaal aan het azen in het oppervlak. Met een klinkhamertje op de punt was het één groot feest. Niet alle aanbeten waren even overtuigend, maar evengoed was ik de tel volkomen kwijt. Forelvijver de Ruigenhoek heeft zeer mooie forellen op de plas. Loeisterke blauwe torpedo's zitten er tussen. Een aftma #5 hengel is dan toch wel handig. Als de zon erbij komt, zakken de forellen vaak wat dieper. Als je dan met de buzzer gaat vissen kun je ook heel veel vissen vangen. Probeer het eens de komende weken.

 

 

Bull-trout for one day

ProTeamer Kevin Giesen is op reis voor zijn werk. Gelukkig had hij een dagje vrij en kon hij een vismaatje opzoeken die aan de River Squamish woont in BC. Geen straf natuurlijk. Laag water en fantastisch weer en Kevin waande zich een dagje ''in heaven''. Ze wisten een aantal zeer mooie bull-trouts te vangen...

 

Het gaat maar door...

Het is echt bal aan de Noordkust van Sjaelland! Vandaag werd er een hele mooie vis van 73cm gevangen op de vlieg. En zoals de Denen graag doen...deze supervangst gaat mee naar huis! Deze 'blanke overspringer'  zijn namelijk erg lekker.

 

Super vangsten aan de Noord-kust van Sjaelland!

ProTeamer Rino Hansen en zijn vismaten vangen op dit moment super veel mooie vissen van boven de 60cm aan de Noordkust van Sjaelland. Helaas kan ik er even niet bij zijn, maar mag ik mee genieten via de vele videos die iedere dag verschijnen...

 

Spring is in the air

Hoewel er hier en daar nog sneeuw ligt in Denemarken, hing vandaag ook de lente al in de lucht. Kern Leo Lund (Flytyer/Pro Team A.Jensen) ving een mooie zeeforel met de A.Jensen Combokit. En hoewel Kern al duizenden zeeforellen heeft gevangen is hij nog altijd blij als de missie slaagt. 

 

Start of the season!

Het is nog fris buiten, ook in Slovenië. Toch is ProTeamer Jan vandaag begonnen aan het nieuwe seizoen en het was wel bikkelen. Met zijn verfijnde nimf-technieken en Cortland Competition Nymph-hengel, wist hij toch weer een aantal zeer mooie vlagzalmen te haken. Fantastisch, wat een plaatjes. 

Aan iedereen: Geniet van het nieuwe seizoen!

 

Lekker dobberen

Vandaag was het een stuk aangenamer vertoeven in het Isefjord. Rino en zijn maatje wisten een aantal zeer mooie zeeforellen te haken.

 

Veren assortiment

Vandaag hebben we een flinke uitbreiding gedaan van het veren-assortiment. Neem even een kijkje...er is echt van alles bijgekomen: hackles, saddles, chickabou, dry fly packs, marabou, keough, whiting, spey hackles etc etc.

 

Double

De Denen zijn dol op verse vis en nemen altijd wel een fraaie gevangen zeeforel mee. Wel een 'blanke', want de bruine zet je terug! Die zijn ook minder lekker. ProTeamer Rino Hansen had vandaag geluk, want het mooiste zijn de 'Overspringere'. Dat zijn zeeforellen die niet naar de paaigronden gaan, maar dichtbij de monding van de Fjorden op open zee blijven 'hangen'. Dat zijn de vissen die we altijd in de winterperiode proberen te vangen en gelukkig zijn dat niet de kleinste exemplaren. Vandaag ving Rino maar liefst 2 mooie vissen op zijn favoriete stek en verspeelde nog twee grotere exemplaren! Zo zie je maar: januari-februari zijn prima maanden om zeer mooie zeeforellen te vangen,...je moet alleen wel een bikkel zijn!

 

Veel nieuwe artikelen in de webshop!

Waarschijnlijk is het je al opgevallen...er zijn zeer veel Nieuwe artikelen toegevoegd aan de webshop. Ook in de Sales is er van allerlei moois te vinden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Hengels, reels, lijnen, haken, schepnetten, accessoires, waadpakken etc etc...

Kortom: Wintersales! ...en het perfecte moment om jezelf iets mooi kado te doen! Grijp je kans, want van veel items zijn maar enkele exemplaren beschikbaar. Klik even naar de categorieen om een kijkje te nemen.

En heb je vragen?...schroom niet: mail, sms, app of bel me even. 06-42516600

 

Happy New Year!

Pro Teamer Rino Hansen trotseerde regen en kou vanmorgen en maakte een super start dit nieuwe jaar. Hij ving een schitterende zeeforel aan de Noord Kust van Sjaelland.

 

Bucktail streamer met een twist

Op zich ben ik zelf (mijn vismaten wel!) niet zo'n fanatieke snoekvisser, maar ieder jaar als de blaadjes bijna van de bomen zijn heb ik zin om snoekstreamers te maken. Ik hou erg van traditionele materialen als bucktail, veren en zonkers. Maar waarom zou je ze niet mengen met moderne materialen. Dit is een Bucktail streamer met een wiebelstaart. Je hebt de volgende materialen nodig:

Pike Hook 6/0, Titanium Wire, Hyper Flex Curly Tail, Tail hook, Bucktail, Polar Chenille of Palmer Chenille, Hackle veren, beetje flash, Senyo Laser Dub en 3D eyes plus E6000 lijm.

 

Mooie foto's

ProTeamer Jan uit Slovenie is fotograaf en zijn hobby is vliegvissen op vlagzalm. 1+1=2 en dus zijn altijd alle foto's die Jan stuurt super. Natuurlijk helpen de omstandigheden en ook Jan's esthetisch vermogen maakt het verschil bij het nemen van zulke foto's. Dit was zijn vangst van de dag! En zijn collega en vismaat Mirko Ban was vandaag de fotograaf!

 

Grizzly Demon

Normaal gesproken is zeeforel niet zo kieskeurig, maar in de herfst kunnen ze weleens erg ''picky'' zijn. Een vliegje dat mij nog nooit in de steek heeft gelaten, ook als het erg moeilijk was, is dit simpele patroontje dat we soms gebruiken aan de Noordkust van Sjaelland. Het is niet het meest tot de verbeelding sprekende patroontje, maar op de een of andere manier kunnen ze er niet van af blijven. Vanmorgen haakte ik op deze vlieg een mooie zilveren dikke zeeforel, maar die viel er helaas vlak voor de landing af. Probeer dit patroon ook eens als joker. Hij is nog simpel te binden ook. Dit heb je nodig:

-A.Jensen streamer haak #4 #6 of #8

-Zilver tinsel

-Jensen Ice Dubbing  (kleur die jezelf wilt)

-Grizzly hackle tips en Grizzly hackle

 

 

OVM forellen

Het Oostvoornse meer is al jaren ons favoriete ''forelvijvertje'' van Nederland. Een groot deel van onze ProTeamers vist er al jaren en wij delen samen zulke mooie herinneringen. Helaas is de visserij de laatste tijd erg veranderd en heel veel lastiger geworden. Toch moeten we blijven hopen op verbetering. En wat dat betreft is onze jongste Proteamer Calvin het prototype van positiviteit. Calvin is dol op het meer en er zo'n beetje opgegroeid. Gisteren trok hij de stoute schoenen nogmaals aan en ging hij weer op pad. Makkelijk is het nooit, maar na wat slimme trucs wist hij toch weer een paar mooie bruine forellen te strikken. Zo zie je maar...niet naar het OVM gaan is geen optie! Schitterend gedaan Calvin! Wat een mooie vissen...

 

Twitter, Facebook en kortingscodes
Wij werken veel met kortingscodes. Vaak geven vaak 10% korting op verschillende producten en productgroepen. Dat kan natuurlijk zeer aantrekkelijk zijn als je net een wat duurder item op het oog hebt. Die kortingscodes wisselen en varieren dus continue. Wil je op de hoogte blijven van onze dagelijkse activiteiten, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks? Volg ons dan op facebook en twitter. Klik op de icoontjes aan de rechterkant van de website. Dan weet je zeker dan je geen codes mist.

 

Diawl Bach nimf 

Vandaag wilde ik de A.Jensen Ignita eens even flink testen met mijn favoriete Cortland Classic 333 lijn. Dus snel even om de hoek naar forelvijver de Ruigenhoek. En het goede nieuws is dat het water op de forelvijver weer ouderwets helder is! En ik vind dat fijn, want dat maakt mijn favoriete visserij met buzzers en nimfjes weer een stuk beter. En inderdaad, ondanks de wind waren de forellen aan het azen in de bovenste waterlaag. Echter alle gangbare forelvijver-vliegen, die het normaal wel doen, lieten het dit keer totaal afweten. Dan eens een buzzertje eraan en direct was het raak. Toen een combinatie met de red holo Diawl Bach nimf op de dropper en dat bleek de truc van de dag! Achter elkaar was het weer bal. En wat is die A.Jensen Ignita toch een fijne en subtiele forel-hengel. Met de Cortland lijn is de combinatie tot in de puntjes. Vijf sterren en een uitroepteken! 

 

Van onze man op Funen en Langeland

ProTeamer Ted was weer een paar daagjes op Funen en Langeland. Hij heeft weer veel meters gemaakt en toch viel het niet mee om een visje te vangen. Ja het blijft soms taai dat vissen op zeeforel. Je moet ze echt zoeken en zeker ook wat geluk hebben. Gelukkig op de valreep ving hij nog een paar mooie gezonde exemplaren en een dikke verwaalde regenboog...

 

ProTeamers op de zeebaars

Gisteren gingen vader en zoon op pad. Achter de zeebaars van de Maasvlakte aan. Het begon direct goed voor de heren en ze wisten dat de rest van de dag vol te houden. Hele grote zeebaarzen zaten er niet bij, maar toch respectabele maatse vissen en er werd in de dubbele cijfers gevangen. Vooral garnaalpatroontjes deden het goed!

 

Jan's Barbeel

Behalve de schitterende vlagzalmen en beekforellen vangt ProTeamer Jan uit Slovenie ook weleens iets anders in het vliegvisparadijs.

 

Nimfen op de Kromme Rijn

Tussen de bedrijven door toch maar even een uurtje naar de Kromme Rijn. Oei, die was echt troebel vandaag en er was geen vis te zien aan de oppervlakte. Dan maar de nimfhengel erbij. Ik gebruik daarvoor een #4 hengel en een drijvende lijn. Daaraan komt een leader van 3m fluorocarbon of Asso met op de punt een zware nimf en op een dropper 70cm erboven nog een verzwaarde nimf. Het handeltje moet snel naar beneden. De beetregistratie gaat met behulp van Loon Strike Indicator. (de beste indicator die er is!) Ik vis meestal tegen de hoofdstroom aan of net achter de waterplanten. Het is belangrijk dat je veel meters maakt en de vis gaat zoeken. Ik vis ook iets zwaarder qua dikte: 0.18mm minimaal. Je nimfen kunnen namelijk door van alles worden gegrepen: voorn, ruisvoorn, baars, roofblei, winde, karper en miscchien zelfs wel barbeel...vandaag kwam ik niet verder dan een paar fraaie blankvoorns.

 

Ted's Ruiser op de droge

ProTeamer Ted woont ook niet ver van de Kromme Rijn en hij ving vandaag een flink grote ruiser op de droge en verspeelde een nog veel mooiere... zo zie je maar: de grote ruisers zijn de wereld nog niet uit!

 

Ondertussen op Texel

ProTeamer Kevin Giesen is even op vakantie in Texel. Denk dus niet dat de zeebaars alleen op de Maasvlakte te vangen is. Veel plezier nog Kevin!

 

Grayling Paradise

Een kleine impressie van de schoonheid van een Zweedse vlagzalm-rivier waar ik vorige week heb gevist.

 

From our man in Slovenia

Jan is een echte specialist op de vlagzalm. Vandaag heeft hij met zijn verfijnde nimf technieken een paar hele grote vlagzalmen gevangen en hij stuurde ons een paar jaloersmakende foto's uit het vliegvisparadijs.

 

Rino's record salmon

Rino's fantastische vangst van de afgelopen week is gelukkig ook gefilmd...

 

Jan is aan het nymphen in Slovenia

ProTeamer Jan Begus stuurde ons vandaag een mooie serie foto's uit Slovenia. Jan's vist hier op zijn favoriete stek met zijn favoriete Cortland Competition hengel. Dankzij zijn vismaat en fotograaf  Domen Dajčman is zijn ultieme visserij zeer mooi in beeld gebracht.

 

 

Rino's record zalm

ProTeamer Rino Hansen is weer aan het vissen op de Gaula in Noorwegen en het zit niet mee vanwege regenval, maar vandaag konden ze eindelijk weer vissen en ze visten op een stuk waar Rino niet veel vertrouwen in had. Vanwege het troebele water viste hij met een oranje zonker en na een paar worpen haakte hij zijn PR zalm. 110 cm. 13.880 kg. Zo zie je maar...

 

Kevin

We hebben een nieuwe ProTeamer aan boord. Kevin Giesen is zijn naam. Hij komt uit Canada en weet alles van het vissen op zalm en steelhead. Maar ook zijn trips naar tropische wateren hebben er voor gezorgd dat hij een allround alleskunner is. Kevin zal ons bij staan met al zijn kennis, want hij woont sindskort in Nederland. Hij is flink aan het inburgeren....kijk maar naar zijn eerste hollandsche zeebaars. Hij had een hele grote aan de haak, maar die wilde niet op de foto.

 

H2O Clousers

Als je gaat zeebaarzen heb je veel streamers nodig omdat je er veel zult verspelen. Wij vissen vaak met de Sculpting Flash Fibre Clousers, omdat die sowieso upside down gaan, snel zinken en makkelijk te binden zijn (zeer subtiele flash zit er al in). Je hebt ook minder materiaalverlies als bij het binden van een gewone baitfish-imitatie. Hou ze vooral slank als je ze bind, dat ziet er echt mooier uit in het water en kost je minder materiaal. Voor de dumbell's gebruiken we verschillende maten zodat je per locatie en afhankelijk van het getij kunt switchen. Trouwens deze clousers zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor de visserij op de stripers.

 

My favorite way

Het was weer heel taai vanmorgen op een van onze favoriete stekken van Nord Sjaelland. We hadden het rif voor onszelf en zagen af en toe een vis draaien of springen. Ze pakten echter niets...(natuurlijk had Rino af en toe een kleine zeeforel:)) Ik had het al weer bijna opgegeven voor vandaag, totdat er een soort baksteen in het water plonste net buiten werpbereik. Ik dacht, we gaan het wat subtieler aanpakken!...Kobberbassen eraan en een lange leader. Zo ver mogelijk werpen en inderdaad net die paar meter meer maakten het verschil...de tweede worp was raak...een doffe en rustige aanbeet,..ssssjjjjtt...hangen!

 

Als (DK)

Afgelopen weekend was ik met ProTeamer Ted even op het Deense eiland Als. We hadden zeer veel pech met de harde wind. Daardoor waren de meeste topstekken niet te bevissen. De zeeforel maakte zijn beruchte bijnaam als 'de vis van de 1000 worpen' weer eens helemaal waar....Met zeer veel moeite wilde deze zeeforel wel even met Ted op de foto.

 

Jan's lucky day

Vandaag kreeg ik een paar foto's van een klant uit Slovenie....je weet wel het paradijs van Europa:) Maar ja, je kunt er wel wonen en toch pech hebben. Dat gebeurde Jan toen hij een Cortland Competition hengel kocht bij ons...tot 2x toe brak de top! Een keer door eigen schuld en de 2e keer door de vervoerder. Je kunt je voorstellen hoe blij Jan vandaag was toen hij eindelijk weer kon vissen met de hengel en een aantal schitterende Sloveense beauties aan de haak kreeg op zijn nieuwe Cortland Competition Nymph rod.

 

Nieuwe vliegvissers...

Afgelopen zondag was het weer de jaarlijkse VNV jeugddag bij forelvijver de Ruigenhoek. Het was prachtig weer en de organisatie was weer uitstekend. De nieuwe vliegvissers gingen in groepen diverse vaardigheden leren zoals; werpen met de vliegenhengel op het gras, een eigen vlieg binden, beestjes zoeken in het water en bestuderen, werpen op het water en natuurlijk vissen vangen! De jongens en meisjes hadden de smaak flink te pakken...dat belooft wat voor de toekomst!

 

 

Buzzertijd...

Ik vind het een van de meest leuke manieren van vissen op forel op forelvijvers. Vissen met een buzzertje. Het is volop buzzertijd en de vissen op de Ruigenhoek waren ook weer helemaal los. Vooral de zwarte en/of donkere buzzertjes deden het fantastisch op 50cm diepte onder het plukje Loon Strike Indicator Yarn. Dat belooft wat met de jeugddag van aanstaande zondag! Op de punt had ik een rode apps en ook die werd gretig gepakt!

 

Eerste karper van het jaar!

Gisteren had hij er al een aan hangen, maar verspeelde hem voor de kant. Calvin Coolen is onze jongste en meest veelbelovende ProTeamer. Vandaag had hij nog een uurtje vrij en meteen was het raak! De eerste karper op de vliegenhengel van dit seizoen.

 

Vissen op snoek...

En dan een mooie zeeforel haken!..nou dat kan, als je vist in de brakke Deense wateren. Hier zie je een mooie vangst en een filmpje van ProTeamer Rino Hansen. 

 

Soms heb je gewoon geluk

Ik heb een vriend en die heeft een prive forelmeer. Er zwemmen niet heel erg veel forellen, maar die er zitten kennen geen hengeldruk en ze hebben het reuze naar hun zin. Gisteren mocht ik een dagje met de bellyboot en mijn favoriete Jensen-set het meer op. Ik ben een redelijk ervaren reservoirvisser, maar het werd een hele lastige dag. Alle gebruikelijke trucjes leverde geen enkele vis op. Dan maar op zicht...heel af en toe snoepte een paar forellen namelijk wat uitkomende mugjes van het oppervlak. Dat bleek ook echt de beste methode. Een klein grijs cdc emergertje en dan precies goed aanwerpen als er een sporadische vis heel even aan het azen was. Dus wachten, wachten, wachten... tot je een kans krijgt en in werpbereik bent en dan precies goed presenteren. Daar hadden ze niet van terug...De eerste vissen op de droge vlieg van dit jaar!

 

Laatste kans

Zo vlak voor de sluiting van het snoekseizoen ging ik nog even met mijn zoontje op pad. Allebei met de streamer, hij met de spinhengel...dat nog even wel. Ze waren flink los, Kaj kreeg maar liefst 3 aanbeten en schrok zich een hoedje. Op mijn streamer was het ook 3x raak, maar geen van de snoeken bleef hangen. Ze willen maar niet op de foto..Toch even quality-time. En de vliegenhengel, dat komt wel! 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, want nieuwsbrieflezers krijgen altijd extra voordeeltjes en kortingscodes.

 

A day of fishing is better than...

En dat is altijd waar. Het was een heerlijke dag met de mannen van het ProTeam. Het was vreselijk koud, maar met warme soep, koffie, broodjes, thermokleding en een neutje hier en daar werd het toch een zeer geslaagd dagje aan de nederlandsche kust. De zeeforel en de Oostvoorne forellen lieten het afweten, maar de zeebaars bleek zeer welwillend... voor de een wat meer en voor de ander wat minder. Zo zie je maar, je kunt gewoon de hele winter door vissen in deze industriele omgeving. En als je dat niet fijn vind...ga je 'lekker thuis-vissen'' (vliegjes binden bij de kachel)

 

A.Jensen Spook Stalker #7 9ft review by Huib Geselschap

Laatst tipte Etienne me op een nieuwe hengel in zijn assortiment, de A. Jensen Spook Stalker, of ik hem eens wou testen... Graag, effe lekker swiepen, altijd fijn! Eerst bij de Ruigenhoek afgesproken, Etienne overhandigde me een 3 hoekige koker (handig rolt niet door je kofferbak) waaruit een matzwarte hengel te voorschijn kwam met zwarte ogen, zwarte wikkelingen en mooie blauwe subtiele trimwikkeling/accenten en een stemmige solide zwarte reelseat. Als eerste viel het gewicht op, leek wel een 5! maar was toch echt een 9' #7...M'n Danielson FW4seven pastte er mooi op.

Aan het water aangekomen eerst met mn Airflo ridge distance WF7F eens een bugger te water laten, wat een combinatie! Die lijn schiet er moeiteloos uit. Ik had voor de zekerheid mn T&T Helix meegenomen, maar die heeft geen water gevoelt... Deze hengel gooit nog beter! Op korte afstand is hij mooi gevoelig, en hoe meer energie je erin stopt hoe meer snelheid er in de lijn gezet kan worden. De helical technologie is erg herkenbaar van de T&T, echter met een dunnere blank en lichter in gewicht.

Even omgeschakeld op een Airflo 40+ WF8 di3, eerst voorzichtig, de 40+ staat bekend als een zware lijn voor zn klasse, maar al snel vol dubbelstrippend vloog ook deze lijn er moeiteloos uit. Visje gehaakt, bij de dril buigt de hengel dan toch weer mooi, de capriolen opvangend. Ik ben om!

Vervolgens ook nog de hengel meegegeven aan Hubi (ProTeam) voor een nader onderzoek van deze hengel in Rügen, Duitsland op de zeeforel. Ook hier lovende kritieken. Als hij al niet zoveel hengels had (T&T, Winston, eigenbouw), zou hij deze meteen kopen! Ook zijn lokale maten aldaar konden nauwelijks geloven hoe makkelijk deze hengel gooide. Om en om werd er met de hengel gevist. Uiteindelijk beviel hem de guideline schietkop van 16 gram het beste. Door zijn lage gewicht en moeiteloos gooien een uitstekende hengel om een weekend lang mee te werpen! En de vis aldaar.... het heet niet voor niks de vis van 1000 worpen... to be continued!

 

Ondertussen op Aruba...

...vangt Sander zijn visjes wel. Let op de mijnheer in de achtergrond, die staat vol bewondering mee te genieten..

 

Dutch Flyfishing

Vanmorgen hebben Richard en ik nog even een uurtje achter de hollandsche snoek aangezeten, echter beiden geen enkele reactie...je twijfelt aan jezelf, de stek en aan van alles en nog wat. Er moet gewoon snoek zitten daar! Wordt vervolgd...

 

Snakeflies

Ondertussen op de reservoirs en forelvijvers...

Walter houdt niet op met vangen op onze Snakeflies. Bij diverse forelvijvers is het bal...

Dank voor het toezenden van de foto's Walter:)

 

Cleverland Irrisistibles

Ze komen uit Kleve (Duitsland)...nou ja Duitsland, eigenlijk een hoekje van Nederland dus. The Cleverland Irrisistibles. Een vliegvis en vliegbindclub. Een van onze ProTeamers, Huib Geselschap, is volwaardig en overtuigd lid van de club. Gisteren gingen ze lekker ouderwets snoeken in de Hollandsche Polder. Je hebt echt geen bellyboot, zinklijn en een dieptemeter nodig om een mooie snoek te vangen. Nadeel van snoeken in de bellyboot is trouwens ook dat je je streamer helemaal niet ziet. En zeker niet vissend met een zinklijn. En één van de leukste dingen van snoeken is juist je streamer door het water te zien gaan en ineens die verwoestende aanbeet op je nepvisje voor je neus mee te maken. Maar goed, het is hipperdepip ...iedereen naar de Randmeren dus. Het is bijna een raar gezicht al die dobberende mannen in de ooit zo rustige Randmeren, die snoeken zullen wel denken.. 

De mannen uit Kleve gingen gewoon Old Skool. En zeker niet zonder succes hoor. Hubert Karten-Schmitz, Huib Geselschap en Robert Wolhorn vingen een lekker aantal grote en kleine snoeken in de oerhollandsche polder. En gewoon allemaal op de rood-witte streamer!

 

Home sweet home...

mijn lokale snoekstek:)

 

Oerhollandsch

Vandaag een dagje met ProTeamer Richard Bek de oerhollandsche polder in. Het begon met een waanzinnige stortbui en een regenboog in een geweldig hollandsch landschap. Het water in Zuid Holland lijkt van een veel betere kwaliteit dan de bekende polders van Wilnis en Kockengen. Wij troffen kraakhelder water en een zeer regenachtige dag. Nou ja,.... snoekweer zou je zeggen! Alles klopte, behalve de vis. Na een uur kreeg Richard eindelijk dat langverwachte schot op zijn nieuwe tube-streamer....mis! En een flinke kolk in de oppervlakte was de enige actie die we in 4 uur vissen mochten meemaken. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Desalniettemin een typische Oerhollandsche dag zonder snoek. En wat mooie plaatjes...

 

Magnificent Mink Zonker
Van de week was ik even op de Ruigenhoek aan het vissen en al mijn gebruikelijke vistechnieken lieten het afweten. Om me heen zag ik wel af en toe mensen een visje vangen die met streamers visten. Dus ik switchde ook maar naar wat streamertjes en blobs. Hielp niks, totdat ik aan de intermediate lijn een zwart minkzonker streamertje bond. Elke worp was ineens raak op 3m diepte. Zo zie je maar...zwart is meestal goed en dan nog even de goeie diepte vinden dus. Doe er je voordeel mee op de forelvijvers...dit is de magnificent mink zonker.

Heel simpel te maken.... recept: streamerhaakje #8, mink zonker stripje, kettingoogjes, zwarte dubbing, en het kopje is van minkzonker haren, ingesponnen in een lus. Succes!

 

Snakeflies

Dat onze snakeflies de grootste vissen vangen bleek wel weer, want Walter Meijer ving op de Berenkuil een forel van ruim 3 kg op de Snake! Dank voor het toezenden van de foto Walter.

 

More Dutch Pikes!

Het houdt maar niet op met de mooie vangsten, dit keer was het de beurt aan ProTeam member Sander van der Wal om zijn eerste herfstsnoeken te vangen, waaronder een exemplaar van 111cm!

 

Dutch Pike!

Gisteren was het Rino Hansen uit Denemarken met de mooie beelden, vandaag een oerhollandsche supersnoek gevangen door Thomas van Schendel. Wat een bak! Een supervis en heel mooi gefotografeerd ondanks dat Thomas alleen aan het vissen was...hoe doet hij dat toch? Kijk voor meer moois ook eens op zijn site: www.thomasvanschendel.com

 

Ruisvoorns

Tussen de bedrijven door toch even naar de Kromme Rijn gereden, want de omstandigheden zijn perfect. Weinig wind, beetje zon, beetje drijfvuil, niet te warm. Ik zag het al helemaal zitten en inderdaad alles leek perfect maar de windes waren nergens te bekennen. Flink stuk doorgelopen en uiteindelijk zag ik azende vis aan de overkant onder een boom. Dat zijn meestal de ruisvoorns...en jawel het was een flinke school ruisers! Maar wat laten ze zich toch moeilijk foppen. Geen enkele vlieg werd overtuigend gepakt. Normaal is een zwarte klinkhamer of een gewone red tag uitstekend maar dit keer lieten ze zich niet vangen. Totdat ik een bruinige elk hair caddis aanknoopte. Dat bleek in de smaak te vallen. Na wat lossers bleven er uiteindelijk een paar hangen. Wat een mooi riviertje is het toch...nog een paar daagjes, dan is het waarschijnlijk wel weer voorbij.

 

Ruisers en Windes van de Kromme Rijn

Vandaag hadden ProTeamer Richard Bek en ik afgesproken om samen de Kromme Rijn af te stropen met de droge vlieg op windes en ruisers. De omstandigheden waren helaas niet perfect. Er was weinig druifvuil en iets te weinig zon. De wind stond uit het noordoosten en was iets te hard. Dat maakt het werpen lastig en de controle over de drift duurt vrij kort, zodat je maar weinig tijd krijgt om de vlieg goed te presenteren en dat maakt het verschil tussen vangen en niet vangen. Bovendien lieten de windes en de ruisers zich maar moeilijk zien. Ook de vele wandelaars en joggers maken het de vliegvisser niet makkelijk natuurlijk. Maar goed, ondanks de lastige omstandigheden wisten we wel een paar visjes te vangen. Snel maar nog eens proberen op een doordeweekse dag. Want wat blijft het toch een mooie visserij. Wil je het ook eens proberen? Neem een #3 hengel met bijpassende lijn, zonnebril, pet, laarzen aan, en droge vliegen als: zwarte klinkhamer, red tags, sedges en torretjes. Succes!

 

Eric's Tarpon on the fly

Vanavond kreeg ik een foto toegestuurd van Eric...waanzinnig wat een vis! 1,75m en 80-100
Pond! Nou maar hopen dat hij ons ooit wil uitleggen hoe je zo'n monster vangt...

 

De windes van de Kromme Rijn

Ondanks een paar felle buien afgelopen weekend, wilde ik het toch even gaan proberen op de Kromme Rijn. Aanvankelijk was er weinig activiteit te bespeuren. Eindelijk zag ik een vis gaan tussen het druifvuil en met een precieze worp was het slechts aftellen...hij pakte de vlieg en...mis! Het bleef stil, dus maar even verder gelopen en jawel verderop een mooie school met windes was aan het azen tussen het vuil. Na een aantal missers op diverse vliegen was het uiteindelijk de zwarte winde-klinkhamer, gebonden op een Daiichi haak, waar ze wel aan bleven hangen. Ik mocht er even een leuk aantal vangen. Het blijft een heerlijk spelletje en wat is het toch mooi om alleen al een winde rustig naar je vlieg te zien stijgen.

 

Twitter en facebook

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van onze bezigheden, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks volg ons dan via facebook en twitter. Vink ze even aan hier in de rechter kolom.

 

Rino Hansen vangt een meter-zalm

Het succes van Rino op de Gaula in Noorwegen gaat gewoon verder. Het is een extreem goed jaar. Hij vangt iedere dag zalm en soms verspeelt hij er ook één. Deze werd geland. Een prachtige vis van 100cm en 9,6 kg!

 

 

Rino doet het weer op zijn favoriete rivier

Fantastische vangst door PRO team member Rino Hansen uit Denemarken op de Gaula in Noorwegen.

 

Sander en zijn trophy striper

Na ruim anderhalve week jagen op de stripers en iedereen om Sander heen ving grote exemplaren. Voor Sander waren het vooral alleen de kleintjes die zijn vlieg wilde pakken. Op de laatste dag van zijn trip wist hij deze onwaarschijnlijke mooie vis ook nog eens op zicht te vangen. En dat is met stripers een hele kunst. 

 

De Ronde Bleek

Ook op de Ronde Bleek doen diep geviste buzzers het de laatste tijd geweldig. Getuige deze enorme bak van een forel gevangen door Eric Hehemann van ons ProTeam. Als je dat ook eens wilt meemaken kan Eric je gidsen op de Ronde Bleek. Neem daarvoor eens contact met hem op.

 

Zonnige dagen

Met zonnige dagen doet een diep geviste squirmy het vaak heel goed. Met een leader van 2,5m vingen we in een uurtje een aantal mooie vissen op forelvijver de Ruigenhoek. Zoontje Kaj was cameraman en vismaat en hij verspeelde helaas een joekel van een forel.

 

Winde in de uiterwaarde

Ook dichter bij huis wordt er mooie vis gevangen door Huib Geselschap. De hoge waterstand heeft zo zijn voordelen.

 

Squirmies

Vandaag wilde ze niet op de buzzers. Maar op de Squirmies gingen ze helemaal los! Feestje op de Ruigenhoek. Toen dat stopte en de zon weg was, gingen ze ook voor de droge vlieg:)

 

Een mooi begin van de dag

 

Mooie zeeforelvangst van Rino.

Ze zeggen altijd dat het in de mist niet mogelijk is om zeeforel te vangen. Rino dacht daar kennelijk vanochtend anders over, want hij was al vroeg op de stek. Nog voor ik wakker was had hij al een fraaie dikke en gezonde zeeforel in het net. Daarna laat hij je ook nog even zien hoe je een forel kunt fileren. Handig om te weten als het jou ook een keer lukt om zo'n prachtvis te vangen.

 

Erik de Noorman

 

 

 

 

Al jaren ben ik fan van de informatieve website van Erik de Noorman. En met mij vele anderen vliegvissers. Zeker voor beginners en licht gevorderden is zijn website een aanrader. Erik is een gepassioneerd vliegvisser en een begenadigd verteller met een onwaarschijnlijke hoeveelheid kennis en vliegviservaring.

Eigenlijk zou je minstens 3x per week even zijn website moeten checken, zeker ook omdat je dan actueel blijft over de diverse visserijen in ons landje. En ook omdat er dagelijks wel iets nieuws te vinden is op zijn site. Volop tips & tricks op het gebied van vliegbinden en vliegvissen.

www.erikdenoorman.com

 

RINO

Rino Hansen is een bekende vliegvisser op Sjaelland. Hij kent alle geheimen, alle stekken in elk jaargetijde. Hij is ook erg actief met zijn GoProFlyfishing op youtube. En hij vist heel graag in Noorwegen op de zalm.

Hier zijn leuke promotie filmpje.

 

STREETFISHING

In Denemarken vangen we de zeeforellen echt niet alleen maar op zee of in het Fjord. Dit is een filmpje van mijn vismaat Rino Hansen met een mooie 'urban' vangst.

 

Denmark

Mooie vangsten in Denemarken vandaag van Jalal en Rino. Jalal ving een zeeforel aan zijn favoriete Tobisflue. 5.180kg 74 cm. Dat zijn ze de mooie vissen, waar we het allemaal voor doen.

Rino houdt nooit meer op met snoeken vanuit de pontoonboot..Een heel mooie vis!

 

 

Aanbieding

Euro Nymphing Starter Set € 225,50 € 150,00

E10 Flyfishing

-Geen verzendkosten vanaf 25 euro!
-Direct uit voorraad
-Top Service 
-Scherpe prijzen
-Niet goed?...geld terug!
-Kwaliteit & garantie

Paypal betaalt je retourkosten

Veilig betalen

 

Artikel van de maand

A.Jensen Ignita vliegenhengel

Zolang de voorraad strekt

 

 

 

 

 

 

Geen verzendkosten vanaf € 25

*geldig voor bestellingen vanuit Nederland

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

 • 13-12-2018 - Bedankt voor de prima leeda waadbroek en de goede uitleg...  lees meer
 • 29-11-2018 - Wat blijft het toch een snoepwinkel E10 flyfishing lees meer
 • 18-11-2018 - E10 Flyfishing is voor mij dé webshop waar ik mijn...  lees meer
Plaats een bericht
 • Vereniging Nederlandse Vliegvissers
 • De Ronde Bleek
 • Visdorado De Kool
 • Forelvijver de Ruigenhoek
 • A. Jensen
 • ideal
 • paypal
 • sofort
 • mister cash
 • tfo
 • hends
 • cortland
 • teeny
 • Erik de Noorman
 • Alfa
 • Cast Away Magazine
© 2016 - 2018 E10 Flyfishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.