Blog

Op deze pagina doen we verslag van vistrips en kijk je leuke video's. Ook het nieuws vind je hier en reviews van ons ProTeam die de materialen testen en beoordelen. En wil je zelf een verhaaltje schrijven of iets moois kwijt? Misschien kunnen we het wel plaatsen. info@e10-flyfishing.nl

 

Lekker dobberen

Vandaag was het een stuk aangenamer vertoeven in het Isefjord. Rino en zijn maatje wisten een aantal zeer mooie zeeforellen te haken.

 

Bikkelsessie voor Rino

Een echte februari bikkelsessie leverde Rino gisteren weer een mooie zeeforel op.

 

Veren assortiment

Vandaag hebben we een flinke uitbreiding gedaan van het veren-assortiment. Neem even een kijkje...er is echt van alles bijgekomen: hackles, saddles, chickabou, dry fly packs, marabou, keough, whiting, spey hackles etc etc.

 

Target Reels Actie

De A.Jensen Target Reels zijn onovertroffen in hun prijsklasse. Deze zeer mooie, superlichte, 100% zoutwaterbestendige en gesealde reels zijn een lust voor het oog. Deze maand doen we een actie voor de snelle beslissers: gebruik kortingscode TARGET voor 10% korting op zo'n reel! Grijp je kans, want op=op!

 

Double

De Denen zijn dol op verse vis en nemen altijd wel een fraaie gevangen zeeforel mee. Wel een 'blanke', want de bruine zet je terug! Die zijn ook minder lekker. ProTeamer Rino Hansen had vandaag geluk, want het mooiste zijn de 'Overspringere'. Dat zijn zeeforellen die niet naar de paaigronden gaan, maar dichtbij de monding van de Fjorden op open zee blijven 'hangen'. Dat zijn de vissen die we altijd in de winterperiode proberen te vangen en gelukkig zijn dat niet de kleinste exemplaren. Vandaag ving Rino maar liefst 2 mooie vissen op zijn favoriete stek en verspeelde nog twee grotere exemplaren! Zo zie je maar: januari-februari zijn prima maanden om zeer mooie zeeforellen te vangen,...je moet alleen wel een bikkel zijn!

 

 

 

Veel nieuwe artikelen in de webshop!

Waarschijnlijk is het je al opgevallen...er zijn zeer veel Nieuwe artikelen toegevoegd aan de webshop. Ook in de Sales is er van allerlei moois te vinden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Hengels, reels, lijnen, haken, schepnetten, accessoires, waadpakken etc etc...

Kortom: Wintersales! ...en het perfecte moment om jezelf iets mooi kado te doen! Grijp je kans, want van veel items zijn maar enkele exemplaren beschikbaar. Klik even naar de categorieen om een kijkje te nemen.

En heb je vragen?...schroom niet: mail, sms, app of bel me even. 06-42516600

 

Happy New Year!

Pro Teamer Rino Hansen trotseerde regen en kou vanmorgen en maakte een super start dit nieuwe jaar. Hij ving een schitterende zeeforel aan de Noord Kust van Sjaelland.

 

Nordkysten Sjaelland

Ik vis veel op zeeforel aan de Noordkust van Sjaelland en deze week wordt er flink gevangen. Het is niet altijd bal en soms zelfs erg taai. Maar vaak juist in de wintermaanden kan het heel goed zijn. Ik heb het al vaker gezegd: zeeforel vang je niet alleen in het voorjaar. Juist de grotere exemplaren worden vaak in de winter gevangen. Afgelopen maandag verloor een van deze lokale helden een vis van meer dan 5kg. Die wilde helaas niet op de foto. Gelukkig werden er nog meer gehaakt die wel wilde poseren. En het beste nieuws is...ik ben er zelf deze week ook weer even:) Tip van de locals: vooral roze vliegen doen het nu goed!

 

De Ronde Bleek

Vandaag weer eens fijn op pad met ProTeamer Kevin. Kevin komt uit Canada en is grote vissen gewend en sindskort woont hij echt in Nederland en tja...je moet het leed een beetje verzachten:) Daarom gaan we af en toe naar forelparadijs de Ronde Bleek. Als je ooit zo'n grote Ronde Bleker hebt gevangen blijft dat altijd in je systeem zitten en wil je gewoon regelmatig terug om er weer een te vangen. Erg verslavend dus! En dat vangen valt heus niet altijd mee. Het kan soms behoorlijk taai zijn, want deze vissen zijn erg slim en niet voor niets zo groot geworden. Gelukkig zijn er altijd bereidwillige gidsen aanwezig die je graag willen helpen met diverse tips & tricks. Met hulp van de gidsen wisten we, ondanks wind en regen, toch weer zo'n dikke Bleker in het net te krijgen. De gehaktballen, erwtensoep, de altijd vriendelijke Jan en Anneke en het gezellige tafelgezelschap maakten de dag weer compleet.  

 

Bucktail streamer met een twist

Op zich ben ik zelf (mijn vismaten wel!) niet zo'n fanatieke snoekvisser, maar ieder jaar als de blaadjes bijna van de bomen zijn heb ik zin om snoekstreamers te maken. Ik hou erg van traditionele materialen als bucktail, veren en zonkers. Maar waarom zou je ze niet mengen met moderne materialen. Dit is een Bucktail streamer met een wiebelstaart. Je hebt de volgende materialen nodig:

Pike Hook 6/0, Titanium Wire, Hyper Flex Curly Tail, Tail hook, Bucktail, Polar Chenille of Palmer Chenille, Hackle veren, beetje flash, Senyo Laser Dub en 3D eyes plus E6000 lijm.

 

Mooie foto's

ProTeamer Jan uit Slovenie is fotograaf en zijn hobby is vliegvissen op vlagzalm. 1+1=2 en dus zijn altijd alle foto's die Jan stuurt super. Natuurlijk helpen de omstandigheden en ook Jan's esthetisch vermogen maakt het verschil bij het nemen van zulke foto's. Dit was zijn vangst van de dag! En zijn collega en vismaat Mirko Ban was vandaag de fotograaf!

 

Grizzly Demon

Normaal gesproken is zeeforel niet zo kieskeurig, maar in de herfst kunnen ze weleens erg ''picky'' zijn. Een vliegje dat mij nog nooit in de steek heeft gelaten, ook als het erg moeilijk was, is dit simpele patroontje dat we soms gebruiken aan de Noordkust van Sjaelland. Het is niet het meest tot de verbeelding sprekende patroontje, maar op de een of andere manier kunnen ze er niet van af blijven. Vanmorgen haakte ik op deze vlieg een mooie zilveren dikke zeeforel, maar die viel er helaas vlak voor de landing af. Probeer dit patroon ook eens als joker. Hij is nog simpel te binden ook. Dit heb je nodig:

-A.Jensen streamer haak #4 #6 of #8

-Zilver tinsel

-Jensen Ice Dubbing  (kleur die jezelf wilt)

-Grizzly hackle tips en Grizzly hackle

 

 

Test A.Jensen I Conic lijnen

Vanmorgen heb ik de I Conic lijnen uitvoerig getest. De lijnen hebben een conische tapering van de head en dat vraagt om een kleine aanpassing van het werpen. Ik moest er even aan wennen, maar ontdekte snel dat als er 6m van de 11m lange head buiten de hengel is, de hengel goed begint te laden. Op het moment dat je de complete head buiten de hengel hebt, geef je een dubbelstrip en de lijn schiet naar de horizon! Eigenlijk is de lijn een geintegreerde shootinghead zonder de hinderlijke lus in lus verbindingen. De runningline is van uitmuntende kwaliteit en ik haalde dan ook ongekende afstanden. De lijn heeft geen geheugen en ook de runningline raakt niet in de war. De sinkrate is heel precies zodat je optimaal controle over de diepte hebt bij het binnen vissen. Het voordeel van de conische tapering van de head is dat de lijn schitterend uitrolt. Een geweldige lijn voor de specialist en zelf gebruik ik de ghost tip en intermediate graag op de zeeforel. 

 

OVM forellen

Het Oostvoornse meer is al jaren ons favoriete ''forelvijvertje'' van Nederland. Een groot deel van onze ProTeamers vist er al jaren en wij delen samen zulke mooie herinneringen. Helaas is de visserij de laatste tijd erg veranderd en heel veel lastiger geworden. Toch moeten we blijven hopen op verbetering. En wat dat betreft is onze jongste Proteamer Calvin het prototype van positiviteit. Calvin is dol op het meer en er zo'n beetje opgegroeid. Gisteren trok hij de stoute schoenen nogmaals aan en ging hij weer op pad. Makkelijk is het nooit, maar na wat slimme trucs wist hij toch weer een paar mooie bruine forellen te strikken. Zo zie je maar...niet naar het OVM gaan is geen optie! Schitterend gedaan Calvin! Wat een mooie vissen...

 

Twitter, Facebook en kortingscodes
Wij werken veel met kortingscodes. Vaak geven vaak 10% korting op verschillende producten en productgroepen. Dat kan natuurlijk zeer aantrekkelijk zijn als je net een wat duurder item op het oog hebt. Die kortingscodes wisselen en varieren dus continue. Wil je op de hoogte blijven van onze dagelijkse activiteiten, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks? Volg ons dan op facebook en twitter. Klik op de icoontjes aan de rechterkant van de website. Dan weet je zeker dan je geen codes mist.

 

Diawl Bach nimf 

Vandaag wilde ik de A.Jensen Ignita eens even flink testen met mijn favoriete Cortland Classic 333 lijn. Dus snel even om de hoek naar forelvijver de Ruigenhoek. En het goede nieuws is dat het water op de forelvijver weer ouderwets helder is! En ik vind dat fijn, want dat maakt mijn favoriete visserij met buzzers en nimfjes weer een stuk beter. En inderdaad, ondanks de wind waren de forellen aan het azen in de bovenste waterlaag. Echter alle gangbare forelvijver-vliegen, die het normaal wel doen, lieten het dit keer totaal afweten. Dan eens een buzzertje eraan en direct was het raak. Toen een combinatie met de red holo Diawl Bach nimf op de dropper en dat bleek de truc van de dag! Achter elkaar was het weer bal. En wat is die A.Jensen Ignita toch een fijne en subtiele forel-hengel. Met de Cortland lijn is de combinatie tot in de puntjes. Vijf sterren en een uitroepteken! 

 

Snoekvissen in Denemarken

Mijn Deense vismaat en ProTeamer Rino Hansen houdt erg van vissen op snoek in de herfst. Vandaag was hij weer op pad met de pontoonboot en zijn Deense vriend Henning. Verschillende mooie puntgave snoeken werden geland. Vorig jaar vingen ze af en toe ook zeeforel tussendoor. Het water is daar brak en je kunt er dus van alles treffen..

 

Drakenstaarten

Het is een enorme rage bij alle snoekende vliegvissers. Eigenlijk zijn de drakenstaarten een uitvinding die bedoelt is voor de visserij op striper. Ik weet ook zeker dat andere vissoorten niet vies zullen zijn van deze super bewegelijke Dragon Tails. Bovendien laten de staarten zich makkelijk verwerken tot een streamer. Kijk even hier voor het idee.

 

Van onze man op Funen en Langeland

ProTeamer Ted was weer een paar daagjes op Funen en Langeland. Hij heeft weer veel meters gemaakt en toch viel het niet mee om een visje te vangen. Ja het blijft soms taai dat vissen op zeeforel. Je moet ze echt zoeken en zeker ook wat geluk hebben. Gelukkig op de valreep ving hij nog een paar mooie gezonde exemplaren en een dikke verwaalde regenboog...

 

Hyper Flex Curly Tails

Het snoekseizoen begint zich aan te dringen, maar ook andere rovers zijn nu in topconditie en geweldig om te belagen! Helemaal nieuw en hip zijn deze Hyper Flex Curly Tails! Wat is er nieuw? De duurzaamheid en flexibiliteit! Super sterk nieuw materiaal dat 'bijna' toothproof is. Ook hebben we ze in verschillende maten, zodat je niet alleen snoekstreamers kunt maken, maar denk ook eens aan forel, baars, snoekbaars, roofblei en zeebaars. Die lusten echt wel een Hyper Flex Curly Tail! We hebben ze in 3 maten en 6 kleuren dus je kunt je fantasie de vrije loop laten...

 

Pike Streamer by Huib Geselschap

ProTeamer Huib heeft voor ons een mooi recept voor een zeer bewegelijke snoekstreamer. Lees onder zijn beschrijving:

Pike season is coming again, tied a nice articulated marabou streamer.
Front hook A. Jensen pike hook size 6/0
Stinger hook Gamakatsu F314 size 1
Articulated shank 80mm.
Tail: some glitter material and 2 feathers, then one Marabou Feather hackled tip first, a bit of A. Jensen Angel Flash in front of that,then Polar chenille hackled up to 1 cm of hook eye, then one more MF hackled and finally a bit of angel flash.
shank: three MF hackled with polar chenille and angel flash in between.
Front hook: MF hackled bottom first, (inspect feather stem to where it will wrap and cut off there and tie in), Angel flash, 1-2 cm of polar chenille, next MF hackle bottom first, Angelflash, no more polar chenille and repeat untill 1 cm from hook eye, take Senyo Laser dubbing and create head, mostly top and bottom, not so much on the side, take 5 min epoxy and work it in the head where the eyes will come, place eyes and secure with a small hair claw (your wife will not thank you...) pushing the eyes closer to the stem.
The hair claw is also handy in controlling the tied-in feathers during tying procedures and keeping the Senyo dubbing back when applying epoxy.
 

ProTeamers op de zeebaars

Gisteren gingen vader en zoon op pad. Achter de zeebaars van de Maasvlakte aan. Het begon direct goed voor de heren en ze wisten dat de rest van de dag vol te houden. Hele grote zeebaarzen zaten er niet bij, maar toch respectabele maatse vissen en er werd in de dubbele cijfers gevangen. Vooral garnaalpatroontjes deden het goed!

 

Jan's Barbeel

Behalve de schitterende vlagzalmen en beekforellen vangt ProTeamer Jan uit Slovenie ook weleens iets anders in het vliegvisparadijs.

 

Nimfen op de Kromme Rijn

Tussen de bedrijven door toch maar even een uurtje naar de Kromme Rijn. Oei, die was echt troebel vandaag en er was geen vis te zien aan de oppervlakte. Dan maar de nimfhengel erbij. Ik gebruik daarvoor een #4 hengel en een drijvende lijn. Daaraan komt een leader van 3m fluorocarbon of Asso met op de punt een zware nimf en op een dropper 70cm erboven nog een verzwaarde nimf. Het handeltje moet snel naar beneden. De beetregistratie gaat met behulp van Loon Strike Indicator. (de beste indicator die er is!) Ik vis meestal tegen de hoofdstroom aan of net achter de waterplanten. Het is belangrijk dat je veel meters maakt en de vis gaat zoeken. Ik vis ook iets zwaarder qua dikte: 0.18mm minimaal. Je nimfen kunnen namelijk door van alles worden gegrepen: voorn, ruisvoorn, baars, roofblei, winde, karper en miscchien zelfs wel barbeel...vandaag kwam ik niet verder dan een paar fraaie blankvoorns.

 

Ted's Ruiser op de droge

ProTeamer Ted woont ook niet ver van de Kromme Rijn en hij ving vandaag een flink grote ruiser op de droge en verspeelde een nog veel mooiere... zo zie je maar: de grote ruisers zijn de wereld nog niet uit!

 

De Kromme Rijn

Het is weer tijd voor de droge vlieg op de KR. Vandaag even wezen kijken met de hengel in de hand, maar hij is nog een beetje troebel. Laat het droog blijven deze week, dan komt het wel goed. Ik zag in ieder geval genoeg vis. Geen grote...maar toch wel veel klein spul. En die grote zitten en er zeker ook! Zaterdag is ook een slechte dag om te gaan vissen op de KR vanwege de vele kanovaarders en dagjesmensen. Maar zelfs tussen al dat geweld door kun je best een visje vangen.

 

Ondertussen op Texel

ProTeamer Kevin Giesen is even op vakantie in Texel. Denk dus niet dat de zeebaars alleen op de Maasvlakte te vangen is. Veel plezier nog Kevin!

 

Zeeforelvliegen

Denemarken gangers opgelet! De razendpolulaire zeeforelvliegen van A.Jensen zijn weer binnen! Wees er snel bij, want ze vliegen eruit. De tweede ronde van een fantastisch zeeforelseizoen gaat beginnen.

https://www.e10-flyfishing.nl/c-3366509/denemarken-zeeforel-vliegen/

 

Grayling Paradise

Een kleine impressie van de schoonheid van een Zweedse vlagzalm-rivier waar ik vorige week heb gevist.

 

Zeebaarzen

Vandaag moest en zou ik ondanks de regen en wind achter de zeebaars aan...al was het maar voor een paar uurtjes. Richard was er misschien nog wel harder aan toe. Echter, wij kunnen alleen vissen als we tijd hebben...meestal niet als de omstandigheden goed zijn. Vandaag zat dus alles tegen...wind, regen en hoogtij in onze vistijd. Toch een stek bedacht waar we met de Bellyboat terecht konden bij hoogwater, maar er was geen vis te bekennen. Dit was het enige dat we zagen zwemmen...een H2O Sculpting Flash Fibre Baitfish!

 

From our man in Sweden

Je vroeg je misschien af, waar is Etienne nou?..2 weken geen nieuws op Facebook en de Blog. Ik was op familievakantie in Zweden en Denemarken. Veel tijd om te vissen was er niet, want we waren met een camper op tour...met het gezin. Tussendoor ook nog een bruiloft in Denemarken. Kortom...gaat allemaal van je vistijd af. Maar touren met een camper is leuk...en al helemaal als je nietsvermoedend het vliegvisparadijs inrijdt. Het mooie aan Zweden is dat je soms online een vergunning voor een dag kunt kopen. Nou dat was in midden Zweden een voltreffer....het barst er van de vlagzalm. Ik probeerde eerst nog iets met een droge vlieg, maar er was geen vis die er naar omkeek. Dan maar met de Czechnymph methode (niet voor niets een masterclass met Roman Heimlich gehad vorig jaar) Nou die truc kende ze nog niet..al bij de 2e worp was het raak. Velen mooie vlagzalmen wist ik te vangen en ik voelde me een dag lang de koning te rijk. Zweden is ongerept en puur. Vooral als je een flink stuk naar het Noorden afreist. Wat een visland....ik ga zeker terug en dan iets meer doelgericht. Ik ben dus weer thuis...je kunt gewoon bestellen, dan wordt het zoals altijd dezelfde of de volgende dag verstuurd!

 

From our man in Slovenia

Jan is een echte specialist op de vlagzalm. Vandaag heeft hij met zijn verfijnde nimf technieken een paar hele grote vlagzalmen gevangen en hij stuurde ons een paar jaloersmakende foto's uit het vliegvisparadijs.

 

Jarig

Vandaag was ik jarig...en na diverse verplichtingen kon ik toch ff een uurtje op pad. Een tijdje geleden had ik heel veel karpers gevonden in een heel troebel poeltje. Eens kijken of ze er nog waren...ja hoor, massaal! Maar ja, hoe vang je ze dan? De zogenaamde 'carpbollen' die moeten ze daar niet:) Zalmeitjes ook niet...squirmies en nimfen ook niet. Wat dan wel? Brood?...ook niet! Ik deed er een bruine tor aan...gelijk kwam er een karper met zijn snufferd omhoog. Ik heb de seconden geteld dat hij zijn neus er tegenaan hield. 10 seconden om precies te zijn...toen liet hij zich langzaam omlaag zakken...kortom een keiharde blank op je verjaardag! Maar spannend was het wel...

 

Rino's record salmon

Rino's fantastische vangst van de afgelopen week is gelukkig ook gefilmd...

 

Jan is aan het nymphen in Slovenia

ProTeamer Jan Begus stuurde ons vandaag een mooie serie foto's uit Slovenia. Jan's vist hier op zijn favoriete stek met zijn favoriete Cortland Competition hengel. Dankzij zijn vismaat en fotograaf  Domen Dajčman is zijn ultieme visserij zeer mooi in beeld gebracht.

 

 

Rino's record zalm

ProTeamer Rino Hansen is weer aan het vissen op de Gaula in Noorwegen en het zit niet mee vanwege regenval, maar vandaag konden ze eindelijk weer vissen en ze visten op een stuk waar Rino niet veel vertrouwen in had. Vanwege het troebele water viste hij met een oranje zonker en na een paar worpen haakte hij zijn PR zalm. 110 cm. 13.880 kg. Zo zie je maar...

 

Kevin

We hebben een nieuwe ProTeamer aan boord. Kevin Giesen is zijn naam. Hij komt uit Canada en weet alles van het vissen op zalm en steelhead. Maar ook zijn trips naar tropische wateren hebben er voor gezorgd dat hij een allround alleskunner is. Kevin zal ons bij staan met al zijn kennis, want hij woont sindskort in Nederland. Hij is flink aan het inburgeren....kijk maar naar zijn eerste hollandsche zeebaars. Hij had een hele grote aan de haak, maar die wilde niet op de foto.

Hier een film over Kevin's homewaters in Gaspesie (Canada)

H2O Clousers

Als je gaat zeebaarzen heb je veel streamers nodig omdat je er veel zult verspelen. Wij vissen vaak met de Sculpting Flash Fibre Clousers, omdat die sowieso upside down gaan, snel zinken en makkelijk te binden zijn (zeer subtiele flash zit er al in). Je hebt ook minder materiaalverlies als bij het binden van een gewone baitfish-imitatie. Hou ze vooral slank als je ze bind, dat ziet er echt mooier uit in het water en kost je minder materiaal. Voor de dumbell's gebruiken we verschillende maten zodat je per locatie en afhankelijk van het getij kunt switchen. Trouwens deze clousers zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor de visserij op de stripers.

 

A.Jensen Magellan vliegenhengels

Eindelijk zijn ze binnen! De nieuwe serie vliegenhengels van A.Jensen. En wat een serie is dit zeg! Absoluut meer dan 'waar voor je geld'! De 'Magellan' is het instap-model van het topmerk. En je voelt direct de kwaliteit van A.Jensen hengels. De 'Magellan' is een super hengel voor de beginner, maar uiteraard ook een fijne back-up hengel voor de gevorderde vliegvisser.  Het zijn zeer verfijnde en strakke hengels, perfect om het werpen met de vliegenhengel te leren. De olijfgroene blank en de fraaie afwerking maakt het plaatje helemaal compleet. Fantastische hengels voor een scherpe prijs!

A.Jensen I Conic flylines

We hebben een nieuwe range vliegenlijnen binnen van A.Jensen. Het Deense merk Jensen staat bekend om zijn kwaliteitsprodukten en deze specialistische vliegenlijnen van A.Jensen behoren dan ook tot het topsegment. De serie bestaat uit vier typen lijnen. Floating, Intermediate, Ghost tip en Sinking. Kijk voor de specificaties even bij de lijnen.

 

My favorite way

Het was weer heel taai vanmorgen op een van onze favoriete stekken van Nord Sjaelland. We hadden het rif voor onszelf en zagen af en toe een vis draaien of springen. Ze pakten echter niets...(natuurlijk had Rino af en toe een kleine zeeforel:)) Ik had het al weer bijna opgegeven voor vandaag, totdat er een soort baksteen in het water plonste net buiten werpbereik. Ik dacht, we gaan het wat subtieler aanpakken!...Kobberbassen eraan en een lange leader. Zo ver mogelijk werpen en inderdaad net die paar meter meer maakten het verschil...de tweede worp was raak...een doffe en rustige aanbeet,..ssssjjjjtt...hangen!

 

Sjaelland's Nordkysten

Het valt niet mee om een visje te vangen de laatste tijd, maar experts zoals ProTeamer Rino Hansen slagen er toch altijd wel in om de vis te vinden en te haken. Rino gebruikt altijd een intermediate shootinghead en fel gekleurde hele simpele vliegen. ''Het belangrijkste is veel meters maken en de vis actief gaan zoeken'', zegt Rino.

 

Erik's winde op de droge

Hoe fris ook...Erik wist vandaag toch een vis op de droge te vangen met zijn 'rukmug'. Lees zijn verslag hier

 

Als (DK)

Afgelopen weekend was ik met ProTeamer Ted even op het Deense eiland Als. We hadden zeer veel pech met de harde wind. Daardoor waren de meeste topstekken niet te bevissen. De zeeforel maakte zijn beruchte bijnaam als 'de vis van de 1000 worpen' weer eens helemaal waar....Met zeer veel moeite wilde deze zeeforel wel even met Ted op de foto.

 

Rino's havørred

Het was lange tijd een beetje stil aan de Nordkyst van Sjaelland, er werd maar weinig zeeforel gevangen de laatste tijd. Maar gelukkig zijn ze er weer. En dat komt mooi uit, want over anderhalve week ben ik er ook:)

 

Jan's lucky day

Vandaag kreeg ik een paar foto's van een klant uit Slovenie....je weet wel het paradijs van Europa:) Maar ja, je kunt er wel wonen en toch pech hebben. Dat gebeurde Jan toen hij een Cortland Competition hengel kocht bij ons...tot 2x toe brak de top! Een keer door eigen schuld en de 2e keer door de vervoerder. Je kunt je voorstellen hoe blij Jan vandaag was toen hij eindelijk weer kon vissen met de hengel en een aantal schitterende Sloveense beauties aan de haak kreeg op zijn nieuwe Cortland Competition Nymph rod.

 

Nieuwe vliegvissers...

Afgelopen zondag was het weer de jaarlijkse VNV jeugddag bij forelvijver de Ruigenhoek. Het was prachtig weer en de organisatie was weer uitstekend. De nieuwe vliegvissers gingen in groepen diverse vaardigheden leren zoals; werpen met de vliegenhengel op het gras, een eigen vlieg binden, beestjes zoeken in het water en bestuderen, werpen op het water en natuurlijk vissen vangen! De jongens en meisjes hadden de smaak flink te pakken...dat belooft wat voor de toekomst!

 

 

Buzzertijd...

Ik vind het een van de meest leuke manieren van vissen op forel op forelvijvers. Vissen met een buzzertje. Het is volop buzzertijd en de vissen op de Ruigenhoek waren ook weer helemaal los. Vooral de zwarte en/of donkere buzzertjes deden het fantastisch op 50cm diepte onder het plukje Loon Strike Indicator Yarn. Dat belooft wat met de jeugddag van aanstaande zondag! Op de punt had ik een rode apps en ook die werd gretig gepakt!

 

Eerste karper van het jaar!

Gisteren had hij er al een aan hangen, maar verspeelde hem voor de kant. Calvin Coolen is onze jongste en meest veelbelovende ProTeamer. Vandaag had hij nog een uurtje vrij en meteen was het raak! De eerste karper op de vliegenhengel van dit seizoen.

 

De nieuwe zinklijnen!

Gisteren en eergisteren heeft Richard Bek de nieuwe zinklijnen uitvoerig getest en hij kwam laaiend enthousiast terug! ''Dit zijn echt topklasse zinklijnen, ze werpen geweldig en ze zinken echt zoals het moet'', zei Richard! ...ja, ik had dat zelf ook zo ervaren en ben zeer blij met dit product. 3M is ook een van de beste lijnfabrikanten ter wereld en ze maken voor veel grote merken zeer uiteenlopende vliegenlijnen van topkwaliteit. Maar omdat hier geen marketing campagne is gevoerd kunnen wij deze lijnen voor nog niet eens de helft van de ''normale'' prijs aanbieden. De voorraad is beperkt, dus sla je slag!

CDC Emerger

De temperatuur stijgt en dan merk je direct dat er heel veel muggen uit gaan komen. Een van mijn absolute favorieten om dan in te zetten op de forelvijvers is de CDC Emerger. Het bootst een uitkomend mugje na in het wateroppervlak. Het lijfje steekt er net onder en dat is precies wat de forel triggered. Deze emerger is heel makkelijk om te maken en buitengewoon effectief. Het receptje is als volgt:

-Hends 554 BL #14 haak
-A.Jensen Harelike dubbing (Hare's mask)
-Mylar pearl ribbing
-2 CDC veertjes
-thorax van 2 pauwefibers

Shipman Buzzer

En het kan nog simpeler...dit is een drijvende buzzer en ook een echte killer op de forelvijvers! Je maakt hem op een haakje #14 of #16. Half strengetje Polyyarn bovenop de haak in binden. A.Jensen Harelike dubbing Hare's Mask, ribben met mylar pearl. Voor en achter de yarn netjes afknippen. Klaar is kees. Als je de yarn een beetje invet, blijft ie prima drijven en door de witte yarn is de vlieg in de meest omstandigheden erg goed te zien.

 

Snoekseizoen in Nederland afgelopen?

Er is een merkwaardige trend gaande....Het is al een maand gesloten seizoen voor de snoek. Echter veel snoekmannen hebben gewoon doorgevist op 'snoekbaars' zogenaamd...tja, natuurlijk kun je dat doen, maar waarom zou je? Ik hoor al van vissers die windes hebben gevangen, ik hoor zelfs mannen die karper hebben gehaakt en bovendien kun je tegenwoordig ook het hele jaar op het zoute water door vissen. Of je kunt naar een van de vele forelvijvers gaan en je kunt natuurlijk ook echt op snoekbaars vissen met een snoekbaars-streamer! Het kan allemaal in Nederland en ik begrijp niet zo goed waarom je de regels perse naar je hand zou willen zetten en 4 weken extra zou moeten snoeken.... hoe dan ook, ieder zijn ding uiteraard. En natuurlijk doen de echte snoekmannen onze snoeken heus geen kwaad. Maar toch vind ik persoonlijk een beetje respect voor de gezamelijk opgestelde regels wel op zijn plaats, al was het maar om de snoek ook nog eens een maandje rust te gunnen. Natuurlijk mag je een eigen of andere mening hierover hebben en ik hoor het dan ook graag via de mail of de app. Hoe dan ook lijkt het mij een discussie-puntje in vliegvissend Nederland.

 

Vissen op snoek...

En dan een mooie zeeforel haken!..nou dat kan, als je vist in de brakke Deense wateren. Hier zie je een mooie vangst en een filmpje van ProTeamer Rino Hansen. 

 

Soms heb je gewoon geluk

Ik heb een vriend en die heeft een prive forelmeer. Er zwemmen niet heel erg veel forellen, maar die er zitten kennen geen hengeldruk en ze hebben het reuze naar hun zin. Gisteren mocht ik een dagje met de bellyboot en mijn favoriete Jensen-set het meer op. Ik ben een redelijk ervaren reservoirvisser, maar het werd een hele lastige dag. Alle gebruikelijke trucjes leverde geen enkele vis op. Dan maar op zicht...heel af en toe snoepte een paar forellen namelijk wat uitkomende mugjes van het oppervlak. Dat bleek ook echt de beste methode. Een klein grijs cdc emergertje en dan precies goed aanwerpen als er een sporadische vis heel even aan het azen was. Dus wachten, wachten, wachten... tot je een kans krijgt en in werpbereik bent en dan precies goed presenteren. Daar hadden ze niet van terug...De eerste vissen op de droge vlieg van dit jaar!

 

Laatste kans

Zo vlak voor de sluiting van het snoekseizoen ging ik nog even met mijn zoontje op pad. Allebei met de streamer, hij met de spinhengel...dat nog even wel. Ze waren flink los, Kaj kreeg maar liefst 3 aanbeten en schrok zich een hoedje. Op mijn streamer was het ook 3x raak, maar geen van de snoeken bleef hangen. Ze willen maar niet op de foto..Toch even quality-time. En de vliegenhengel, dat komt wel! 

 

Hollandsche Poldersnoek

Vandaag tussen alles door toch nog even een uurtje snoeken met Richard. Kraakhelder polderwater en we weten dat er mooie snoeken zwemmen. Het is alleen niet altijd feest. Dit keer wel, na een kwartiertje kwam de beuk op de hengel en een flinke 90er greep de ouderwetse rood-witte dubbelzonker vol overtuiging. Alleen het landen was lastig, want er liep een touw door het water en de vis moest eroverheen getild. Gelukkig had Ries zijn waadpak aan...het werd een beetje een gehannes. Helaas geen mooie foto's, want de vis glipte er tussenuit, maar wel wat bewegende beelden..

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. De februari-editie is in de maak met super mooie aanbiedingen. Bovendien krijgen nieuwsbrieflezers altijd extra voordeeltjes en kortingscodes.

 

Scholenbaars

Veel zeebaars blijft in de winter gewoon in de havens hangen en soms is het leuk vangen. Meestal is het klein spul. Maar pas op,.. wie het kleine niet eert...Dit monster werd helaas niet aan een vliegenhengel gevangen, maar ze zitten er dus wel degelijk. En trouwens die kleine baars trekt je hengel ook al flink krom. Het is en blijft een prachtige sportvis en laten we hopen dat het bestand zich spoedig herstelt.

 

A day of fishing is better than...

En dat is altijd waar. Het was een heerlijke dag met de mannen van het ProTeam. Het was vreselijk koud, maar met warme soep, koffie, broodjes, thermokleding en een neutje hier en daar werd het toch een zeer geslaagd dagje aan de nederlandsche kust. De zeeforel en de Oostvoorne forellen lieten het afweten, maar de zeebaars bleek zeer welwillend... voor de een wat meer en voor de ander wat minder. Zo zie je maar, je kunt gewoon de hele winter door vissen in deze industriele omgeving. En als je dat niet fijn vind...ga je 'lekker thuis-vissen'' (vliegjes binden bij de kachel)

 

A.Jensen Spook Stalker #7 9ft review by Huib Geselschap

Laatst tipte Etienne me op een nieuwe hengel in zijn assortiment, de A. Jensen Spook Stalker, of ik hem eens wou testen... Graag, effe lekker swiepen, altijd fijn! Eerst bij de Ruigenhoek afgesproken, Etienne overhandigde me een 3 hoekige koker (handig rolt niet door je kofferbak) waaruit een matzwarte hengel te voorschijn kwam met zwarte ogen, zwarte wikkelingen en mooie blauwe subtiele trimwikkeling/accenten en een stemmige solide zwarte reelseat. Als eerste viel het gewicht op, leek wel een 5! maar was toch echt een 9' #7...M'n Danielson FW4seven pastte er mooi op.

Aan het water aangekomen eerst met mn Airflo ridge distance WF7F eens een bugger te water laten, wat een combinatie! Die lijn schiet er moeiteloos uit. Ik had voor de zekerheid mn T&T Helix meegenomen, maar die heeft geen water gevoelt... Deze hengel gooit nog beter! Op korte afstand is hij mooi gevoelig, en hoe meer energie je erin stopt hoe meer snelheid er in de lijn gezet kan worden. De helical technologie is erg herkenbaar van de T&T, echter met een dunnere blank en lichter in gewicht.

Even omgeschakeld op een Airflo 40+ WF8 di3, eerst voorzichtig, de 40+ staat bekend als een zware lijn voor zn klasse, maar al snel vol dubbelstrippend vloog ook deze lijn er moeiteloos uit. Visje gehaakt, bij de dril buigt de hengel dan toch weer mooi, de capriolen opvangend. Ik ben om!

Vervolgens ook nog de hengel meegegeven aan Hubi (ProTeam) voor een nader onderzoek van deze hengel in Rügen, Duitsland op de zeeforel. Ook hier lovende kritieken. Als hij al niet zoveel hengels had (T&T, Winston, eigenbouw), zou hij deze meteen kopen! Ook zijn lokale maten aldaar konden nauwelijks geloven hoe makkelijk deze hengel gooide. Om en om werd er met de hengel gevist. Uiteindelijk beviel hem de guideline schietkop van 16 gram het beste. Door zijn lage gewicht en moeiteloos gooien een uitstekende hengel om een weekend lang mee te werpen! En de vis aldaar.... het heet niet voor niks de vis van 1000 worpen... to be continued!

 

Ondertussen op Aruba...

...vangt Sander zijn visjes wel. Let op de mijnheer in de achtergrond, die staat vol bewondering mee te genieten..

 

Polar Chenille Shrimp

Wat een geweldig materiaal is dat toch... Polar Chenille! Ik ben er flink mee aan het experimenteren. Het beweegt heel mooi in het water en heeft een geweldige UV glim. Dit voorjaar ga ik hem zeer zeker op de zeeforel proberen. Recept voor deze vlieg is simpel: Jensen Seatrout hook, Looddraad en Mallard, Spey hackle of iets vergelijkbaars, 2 Crystal flash antennes, Jensen UV dubbing, twee garnaaloogjes, en Jensen Polar Chenille.

 

Seatrout Guide Fyn

Velen zijn zich al weer aan het verheugen op een mooie trip naar Denemarken. Hengels en reels in orde? Tips nodig? Vliegen?... neem contact met me op als je vragen hebt. Ik vind het leuk om je te helpen.

En ter plaatse staan er ook deskundigen klaar om je bij te staan en je te gidsen. Een zeeforel vang je niet zo maar even..Het helpt enorm als 'locals' je van goede info voorzien en naar stekken kunnen brengen waar je kansen het grootst zijn. Er zwemt genoeg zeeforel voor iedereen, maar Denemarken is een heel groot land met vooral heel veel kust en heel veel zee-water. Ga je naar Funen (Fyn)?..Meldt je dan bij Niklas Albrechtsen. Hij is een gecertificeerde gids en hij kan je alles vertellen over succesvol vissen op zeeforel. Dit is de website waar je alles vind wat je nodig hebt voor een succesvolle zeeforeltrip.

http://seatroutguidefyn.dk/

 

Hoe maak je een forel schoon...

ProTeamer Rino Hansen heeft een heel mooi duidelijk filmpje gemaakt van zijn fileer-kunsten.

 

A. Jensen Spook Stalker test

Na mijn enthousiaste ervaringen in Denemarken was ProTeamer Huib Geselschap ook erg benieuwd naar de A.Jensen Spook Stalker hengel. Eerlijk gezegd was ik daar een klein beetje zenuwachtig voor, omdat Huib onze technische man is en zeer, zeer kritisch. Hij weet alles van materiaal! Hengels reels, lijnen... noem maar op. 

Vandaag hadden we afgesproken dat Huib de hengel zou testen met verschillende lijnen. Toen hij de hengel uit de koker haalde keek ik naar zijn gezicht. Huib houdt niet van zwart matte hengels. Tja,.. en dat is de Spook natuurlijk wel. Eenmaal opgetuigd zag ik hem bij elke worp iets meer lijn buiten de hengel brengen...tot hij op een gegeven moment in de backing zat. Huib is ook een fantastische caster! En Huib werd steeds blijer en blijer, hij kreeg er plezier in en verwisselde wat lijnen. Zelfs een Airflo DI3#8 40+ ging op de Spook. En die kon de #7 hengel zelfs nog wel aan. (En dat terwijl de zinklijnen van Airflo altijd te zwaar zijn). Conclusie van Huib: ''Een dijk van een hengel, fantastisch!''. Zijn eigen verslag lees je binnenkort...

 

 

Loon Strike Two

Tijdens mijn vele uren reservoirvissen met buzzers en dergelijke patronen heb ik allerlei beetverklikkers geprobeerd. Dit is verreweg de beste! Het is licht, dus werpt makkelijk. Het drijft als een kurk. Je bevestigd het gemakkelijk aan je leader. Het blijft netjes zitten. En het allerbelangrijkste, het is ontzettend goed zichtbaar en registreert de kleinste aanbeet.

Je hebt eigenlijk maar een klein plukje nodig. Dus dit relatief dure potje met 15 cm superyarn gaat jaren mee. Neem je deze versie...de Strike Two, dan kun je het plukje nog halveren ook. De meeste rigs met 2 buzzers zijn dan nog goed te vissen. Bijkomend voordeel is dan ook dat je verklikker door je topoog en andere ogen van de hengel kan. Je laat de yarn gewoon op je leader zitten voor de volgende keer. Je kunt een plukje dan ook heel lang hergebruiken. Het is leverbaar in 2 uitstekend zichtbare kleuren; fluo orange en fluo yellow.

 

New ProTeam member on board!

We hebben een nieuwe expert aan boord. Hubert Keiten-Schmitz is toegevoegd aan het ProTeam van E10 Flyfishing. Hij is een bekend vliegvisser in Duitsland en gespecialiseerd in het vliegvissen op zeeforel in Rügen. Overigens een aanrader, want het is een geweldig schiereiland waar je als visser je hart kunt ophalen. Hubert (aka Hubi) is ook een liefhebber van het zalmvissen in Scandinavie en Ierland. Volgende week is hij weer op Rügen en zal hij wat A.Jensen materiaal testen. We kijken uit naar zijn verslag.

 

Dutch Flyfishing

Vanmorgen hebben Richard en ik nog even een uurtje achter de hollandsche snoek aangezeten, echter beiden geen enkele reactie...je twijfelt aan jezelf, de stek en aan van alles en nog wat. Er moet gewoon snoek zitten daar! Wordt vervolgd...

 

Snakeflies

Ondertussen op de reservoirs en forelvijvers...

Walter houdt niet op met vangen op onze Snakeflies. Bij diverse forelvijvers is het bal...

Dank voor het toezenden van de foto's Walter:)

 

Cleverland Irrisistibles

Ze komen uit Kleve (Duitsland)...nou ja Duitsland, eigenlijk een hoekje van Nederland dus. The Cleverland Irrisistibles. Een vliegvis en vliegbindclub. Een van onze ProTeamers, Huib Geselschap, is volwaardig en overtuigd lid van de club. Gisteren gingen ze lekker ouderwets snoeken in de Hollandsche Polder. Je hebt echt geen bellyboot, zinklijn en een dieptemeter nodig om een mooie snoek te vangen. Nadeel van snoeken in de bellyboot is trouwens ook dat je je streamer helemaal niet ziet. En zeker niet vissend met een zinklijn. En één van de leukste dingen van snoeken is juist je streamer door het water te zien gaan en ineens die verwoestende aanbeet op je nepvisje voor je neus mee te maken. Maar goed, het is hipperdepip ...iedereen naar de Randmeren dus. Het is bijna een raar gezicht al die dobberende mannen in de ooit zo rustige Randmeren, die snoeken zullen wel denken.. 

De mannen uit Kleve gingen gewoon Old Skool. En zeker niet zonder succes hoor. Hubert Karten-Schmitz, Huib Geselschap en Robert Wolhorn vingen een lekker aantal grote en kleine snoeken in de oerhollandsche polder. En gewoon allemaal op de rood-witte streamer!

 

Home sweet home...

mijn lokale snoekstek:)

 

Keep it light!

Ik hou niet zo van snoeken met zware stokken in de polder, dus ik probeer snoekstreamers te maken die licht zijn en makkelijk te werpen aan een #7 of #8. Toch wil je wat beweging en volume in de streamer. Ik hou ook erg van klassiekers en klassieke materialen zoals bucktail en zonker. Maar ja zonker wordt zwaar als het nat is, dus in deze streamer heb ik slecht één smal zonkertje verstopt en de staart aangevuld met goathair, flash en veren. Beweging genoeg dus! De kop is van bucktail met daarvoor een flinke toef Polar Hair. (Dat spul hebben we in allerlei gave kleuren in voorraad dus je kunt je fantasie qua kleur de vrije loop laten). Tussen de toeven bucktail zit ook nog Pearl Polar chenille verstopt.  Toch is het een streamer van 20 cm en ik ben er van overtuigd dat een grote snoek hem niet voorbij zal laten gaan....vroeg of laat.

 

Oerhollandsch

Vandaag een dagje met ProTeamer Richard Bek de oerhollandsche polder in. Het begon met een waanzinnige stortbui en een regenboog in een geweldig hollandsch landschap. Het water in Zuid Holland lijkt van een veel betere kwaliteit dan de bekende polders van Wilnis en Kockengen. Wij troffen kraakhelder water en een zeer regenachtige dag. Nou ja,.... snoekweer zou je zeggen! Alles klopte, behalve de vis. Na een uur kreeg Richard eindelijk dat langverwachte schot op zijn nieuwe tube-streamer....mis! En een flinke kolk in de oppervlakte was de enige actie die we in 4 uur vissen mochten meemaken. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Desalniettemin een typische Oerhollandsche dag zonder snoek. En wat mooie plaatjes...

 

Magnificent Mink Zonker
Van de week was ik even op de Ruigenhoek aan het vissen en al mijn gebruikelijke vistechnieken lieten het afweten. Om me heen zag ik wel af en toe mensen een visje vangen die met streamers visten. Dus ik switchde ook maar naar wat streamertjes en blobs. Hielp niks, totdat ik aan de intermediate lijn een zwart minkzonker streamertje bond. Elke worp was ineens raak op 3m diepte. Zo zie je maar...zwart is meestal goed en dan nog even de goeie diepte vinden dus. Doe er je voordeel mee op de forelvijvers...dit is de magnificent mink zonker.

Heel simpel te maken.... recept: streamerhaakje #8, mink zonker stripje, kettingoogjes, zwarte dubbing, en het kopje is van minkzonker haren, ingesponnen in een lus. Succes!

 

Snakeflies

Dat onze snakeflies de grootste vissen vangen bleek wel weer, want Walter Meijer ving op de Berenkuil een forel van ruim 3 kg op de Snake! Dank voor het toezenden van de foto Walter.

 

More Dutch Pikes!

Het houdt maar niet op met de mooie vangsten, dit keer was het de beurt aan ProTeam member Sander van der Wal om zijn eerste herfstsnoeken te vangen, waaronder een exemplaar van 111cm!

 

Dutch Pike!

Gisteren was het Rino Hansen uit Denemarken met de mooie beelden, vandaag een oerhollandsche supersnoek gevangen door Thomas van Schendel. Wat een bak! Een supervis en heel mooi gefotografeerd ondanks dat Thomas alleen aan het vissen was...hoe doet hij dat toch? Kijk voor meer moois ook eens op zijn site: www.thomasvanschendel.com

 

Rino's eerste najaarssessie op de snoek in Denemarken

ProTeam member Rino Hansen is weer wezen vissen op de brakwatersnoeken van Møn in Denemarken. Prachtige beelden in rustig herfstweer...

 

A.Jensen Spook Stalker 

Vanochtend heb ik de Spook Stalker eens even flink uitgetest op de zeeforel. En werkelijk...wat is het toch een ongelofelijk goede vliegenhengel. Ik ben op zich niet eens zo'n fantastische caster, maar met de Spook haal ik hele grote afstanden en echt een flink stuk verder dan mijn Sage-hengels en TFO's. Natuurlijk is het afstanden werpen vaak niet zo belangrijk, maar wel vandaag toen de zeeforel zich aan de achterkant van het rif ophield en die extra meters precies genoeg waren. Ik heb gewoon mijn favoriete Cortland 333 lijn gebruikt en verschillende streamers en vliegen geprobeerd. De zeeforel was zeer actief (helaas geen grote vissen) dus mocht de hengel ook af en toe even flink doorbuigen. En dan merk je wat een power in de hengel zit. En ondanks die kracht is de Spook Stalker ook een heel fijngevoelige hengel, waardoor de dril toch altijd leuk is. Bovendien kan de hengel de plotselinge en snelle wendingen van de zeeforel prima pareren. Ik ben behoorlijk trots en misschien zelfs wel een beetje verliefd om mijn nieuwe aanwinst... 

 

Ruisvoorns

Tussen de bedrijven door toch even naar de Kromme Rijn gereden, want de omstandigheden zijn perfect. Weinig wind, beetje zon, beetje drijfvuil, niet te warm. Ik zag het al helemaal zitten en inderdaad alles leek perfect maar de windes waren nergens te bekennen. Flink stuk doorgelopen en uiteindelijk zag ik azende vis aan de overkant onder een boom. Dat zijn meestal de ruisvoorns...en jawel het was een flinke school ruisers! Maar wat laten ze zich toch moeilijk foppen. Geen enkele vlieg werd overtuigend gepakt. Normaal is een zwarte klinkhamer of een gewone red tag uitstekend maar dit keer lieten ze zich niet vangen. Totdat ik een bruinige elk hair caddis aanknoopte. Dat bleek in de smaak te vallen. Na wat lossers bleven er uiteindelijk een paar hangen. Wat een mooi riviertje is het toch...nog een paar daagjes, dan is het waarschijnlijk wel weer voorbij.

 

De Kromme Rijn

Net even langs de kromme Rijn gelopen en de rivier is dit seizoen nog niet zo helder geweest...het lijkt een schitterend weekend om eens te proberen een winde op de droge te vangen. Veel succes als je gaat...

 

Ruisers en Windes van de Kromme Rijn

Vandaag hadden ProTeam lid Richard Bek en ik afgesproken om samen de Kromme Rijn af te stropen met de droge vlieg op windes en ruisers. De omstandigheden waren helaas niet perfect. Er was weinig druifvuil en iets te weinig zon. De wind stond uit het noordoosten en was iets te hard. Dat maakt het werpen lastig en de controle over de drift duurt vrij kort, zodat je maar weinig tijd krijgt om de vlieg goed te presenteren en dat maakt het verschil tussen vangen en niet vangen. Bovendien lieten de windes en de ruisers zich maar moeilijk zien. Ook de vele wandelaars en joggers maken het de vliegvisser niet makkelijk natuurlijk. Maar goed, ondanks de lastige omstandigheden wisten we wel een paar visjes te vangen. Snel maar nog eens proberen op een doordeweekse dag. Want wat blijft het toch een mooie visserij. Wil je het ook eens proberen? Neem een #3 hengel met bijpassende lijn, zonnebril, pet, laarzen aan, en droge vliegen als: zwarte klinkhamer, red tags, sedges en torretjes. Succes!

 

Eric's Tarpon on the fly

Vanavond kreeg ik een foto toegestuurd van Eric...waanzinnig wat een vis! 1,75m en 80-100
Pond! Nou maar hopen dat hij ons ooit wil uitleggen hoe je zo'n monster vangt...

 

De windes van de Kromme Rijn

Ondanks een paar felle buien afgelopen weekend, wilde ik het toch even gaan proberen op de Kromme Rijn. Aanvankelijk was er weinig activiteit te bespeuren. Eindelijk zag ik een vis gaan tussen het druifvuil en met een precieze worp was het slechts aftellen...hij pakte de vlieg en...mis! Het bleef stil, dus maar even verder gelopen en jawel verderop een mooie school met windes was aan het azen tussen het vuil. Na een aantal missers op diverse vliegen was het uiteindelijk de zwarte winde-klinkhamer, gebonden op een Daiichi haak, waar ze wel aan bleven hangen. Ik mocht er even een leuk aantal vangen. Het blijft een heerlijk spelletje en wat is het toch mooi om alleen al een winde rustig naar je vlieg te zien stijgen.

 

De Kromme Rijn

Een paar keer per week ga ik hardlopen langs de Kromme Rijn, natuurlijk ook om even te kijken of er al met de vliegenhengel gevist kan worden. De helderheid van de Kromme Rijn is van veel factoren afhankelijk. Heel vaak is de rivier aan het eind van de zomer op zijn best. En die periode breekt nu aan. Vandaag zag ik dat het water helderder aan het worden is en dat er windes aan het stijgen waren. Als het nu even droog blijft, dan is het volgende week feest! Misschien kom ik je wel tegen langs de waterkant...

 

Twitter en facebook

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van onze bezigheden, aanbiedingen, kortingscodes en tips & tricks volg ons dan via facebook en twitter. Vink ze even aan hier in de rechter kolom.

 

Harders

Het is heel lastig om harders te haken, maar wat een sportvis als het lukt. En ze zijn nog lekker ook!

 

 

Flyfishing is good for you

Natuurlijk wisten wij het al, maar nu weten we het zeker...

http://anglersclub.com/news/neurobiologists-say-fly-fishing-good/

 

Multe Konge

Hier hebben we de zeebaars, maar in Denemarken zitten de vissers nu achter de harder aan. En dat valt niet mee. Tenzij je Jalal Osman heet, de Multe Konge! The King of the Mullets....elk jaar weet Jalal ze wel weer te vinden en te vangen...vanavond weer.

 

Diawl bach nimf

Gisteren op de Ruigenhoek gevist en het was heel moeilijk om vis te vangen, terwijl ze erg actief waren. De droge lieten ze links liggen, ze sprongen wel uit het water voor libelles, maar imitaties daarvan werden niet genomen. Buzzers en squirmies werden geweigerd. Totdat ik de Diawl Bach nimf vlak onder het opervlakte ging vissen. De ene na de andere grote forel vergreep zich er aan. Altijd in je doosje hebben dus!

 

 

Kijk voor de bindinstructie even hier...(trouwens op die site van de Noord Nederlandse vliegvisvereniging staan nog veel meer leuke patroontjes ter inspiratie.)

http://www.nnvv.nl/vliegbinden/diawl-bach/

 

Rino Hansen vangt een meter-zalm

Het succes van Rino op de Gaula in Noorwegen gaat gewoon verder. Het is een extreem goed jaar. Hij vangt iedere dag zalm en soms verspeelt hij er ook één. Deze werd geland. Een prachtige vis van 100cm en 9,6 kg!

 

 

Rino doet het weer op zijn favoriete rivier

Fantastische vangst door PRO team member Rino Hansen uit Denemarken op de Gaula in Noorwegen.

 

Sander en zijn trophy striper

Na ruim anderhalve week jagen op de stripers en iedereen om Sander heen ving grote exemplaren. Voor Sander waren het vooral alleen de kleintjes die zijn vlieg wilde pakken. Op de laatste dag van zijn trip wist hij deze onwaarschijnlijke mooie vis ook nog eens op zicht te vangen. En dat is met stripers een hele kunst. 

 

De Ronde Bleek

Ook op de Ronde Bleek doen diep geviste buzzers het de laatste tijd geweldig. Getuige deze enorme bak van een forel gevangen door Eric Hehemann van ons Pro team. Als je dat ook eens wilt meemaken kan Eric je gidsen op de Ronde Bleek. Neem daarvoor eens contact met hem op.

 

Zonnige dagen

Met zonnige dagen doet een diep geviste squirmy het vaak heel goed. Met een leader van 2,5m vingen we in een uurtje een aantal mooie vissen op forelvijver de Ruigenhoek. Zoontje Kaj was cameraman en vismaat en hij verspeelde helaas een joekel van een forel.

 

Carp on the fly

Fantastische visserij en een hele inspirerende film...met dank aan Richard Duiker die mij deze film voorschotelde. De film laat zien dat deze visserij niet onmogelijk is, en hoewel heel moeilijk er worden op dit moment in Nederland ook flinke karpers gevangen aan de vlieg. Vliegvissen op karper wint dan ook aan terrein. Laat dit je inspireren en geeft nooit op!

 

Winde in de uiterwaarde

Ook dichter bij huis wordt er mooie vis gevangen door Huib Geselschap. De hoge waterstand heeft zo zijn voordelen.

 

Stars & Stripers

Een aantal mannen zijn bij Cape Cod achter de Stripers aan. En dat doen ze met groot succes. 

 

 

Squirmies

Vandaag wilde ze niet op de buzzers. Maar op de Squirmies gingen ze helemaal los! Feestje op de Ruigenhoek. Toen dat stopte en de zon weg was, gingen ze ook voor de droge vlieg:)

 

Klinkhamer Tan

Vandaag was ik even op de Ruigenhoek, en Toine was er ook. Nog voor ik was opgetuigd had hij al 2 vissen geland. Ik ging naast hem staan en al snel haakte hij weer een paar vissen op de droge. Ik viste met buzzers en ze deden vandaag niets. Dus moest ik wel vragen waar Toine dan mee ving...''Klinkhamer Tan'' antwoorde Toine. En inderdaad..daar gingen ze vandaag voor. Belangrijke vlieg, altijd bij je hebben dus! Hij imiteert van alles en nog wat dat uit kan komen....vaak is de goeie maat van de vlieg de sleutel tot succes. Vandaag was dat #14 en #16

 

Boeren Slootje

Rino flikt het weer in een heel klein ''boerenslootje'' op de droge vlieg! In Denemarken noemen ze het een laaglandbeek.

 

Ruigenhoek Buzzers

Vanochtend weer naar de Ruigenhoek geweest. Het was perfekt weer voor de buzzer. Kabbeltje en bewolkt. Het gaat in perioden van aanbeten en perioden van stilte. En natuurlijk is het zoeken naar de goede diepte. Vandaag zaten ze op zo'n 1,5-2m diepte te azen op muggenlarven. Buzzertjes aan de lijn op droppers en daarboven een plukje Loon strike two indicator yarn voor de perfecte beetregistratie. Wat een geweldig spul is dat toch. Onzinkbaar, super goed zichtbaar, licht en gaat makkelijk door de ogen van je vliegenhengel mocht dat nodig zijn...

 

Een mooi begin van de dag

 

Bådekar Pinkie

Nu wil je vast weten waar Rino deze zeeforellen mee vangt. Hij gebruikt nooit ingewikkelde patronen. Hij bindt liever vliegen met 2 of 3 materialen. Zijn grote favoriete vlieg is Bådekar Fluen. Dat is een klein vliegje #10 met opossum harig staartje, lijfje van opossum dubbing met koperdubbing en een wing van Opossum-haar. Een killer!

Dit is een soort wintervariant...ik noem het maar een Bådekar Pinkie. Niets anders dan Flashabou en dubbing.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie zeeforelvangst van Rino.

Ze zeggen altijd dat het in de mist niet mogelijk is om zeeforel te vangen. Rino dacht daar kennelijk vanochtend anders over, want hij was al vroeg op de stek. Nog voor ik wakker was had hij al een fraaie dikke en gezonde zeeforel in het net. Daarna laat hij je ook nog even zien hoe je een forel kunt fileren. Handig om te weten als het jou ook een keer lukt om zo'n prachtvis te vangen.

 

Erik de Noorman

 

 

 

 

Al jaren ben ik fan van de informatieve website van Erik de Noorman. En met mij vele anderen vliegvissers. Zeker voor beginners en licht gevorderden is zijn website een aanrader. Erik is een gepassioneerd vliegvisser en een begenadigd verteller met een onwaarschijnlijke hoeveelheid kennis en vliegviservaring.

Eigenlijk zou je minstens 3x per week even zijn website moeten checken, zeker ook omdat je dan actueel blijft over de diverse visserijen in ons landje. En ook omdat er dagelijks wel iets nieuws te vinden is op zijn site. Volop tips & tricks op het gebied van vliegbinden en vliegvissen.

www.erikdenoorman.com

 

RINO

Rino Hansen is een bekende vliegvisser op Sjaelland. Hij kent alle geheimen, alle stekken in elk jaargetijde. Hij is ook erg actief met zijn GoProFlyfishing op youtube. En hij vist heel graag in Noorwegen op de zalm.

Hier zijn leuke promotie filmpje.

 

STREETFISHING

In Denemarken vangen we de zeeforellen echt niet alleen maar op zee of in het Fjord. Dit is een filmpje van mijn vismaat Rino Hansen met een mooie 'urban' vangst.

NORDKYST

Gelukkig mocht ik ook een visje vangen aan de kust. Rino bracht me naar een hotspot op Sjaelland waar ik nooit eerder had gevist. En zoals altijd liet hij mij voorop lopen. Deze zeeforel greep vol overtuiging de roze garnaal.

 

MOVIE

je moet er wat voor overhebben soms ...

 

PIKE

De zeeforellen waren soms lastig te vangen aan de kust in Denemarken afgelopen winter. Veel Denen zijn toen overgeschakeld op de Snoek. Het is heel populair om in je pontoonboot brakwater-snoeken te gaan belagen. Ze vangen meestal niet de grote snoeken zoals wij die hier kennen van de randmeren, maar de aantallen maak het ruimschoots goed...je hebt gewoon de hele dag lol.

Ik moet wel zeggen dat de Denen met betrekkelijk kleine vliegen vissen en regelmatig een zeeforel als bonus opstrijken... maar wat zouden ze gaan vangen als ze gaan vissen met de halve kippen die wij hier soms gebruiken? Het is een experimentje waard.

Hier een filmpje vanaf Rino's pontoonboot van een dagje dobberen in Jungshoved Nor

 

PIKE II

Rino is weer wezen snoeken vorige week....dit keer was de bijvangst nog mooier!

 

Corixa

Vandaag was ik weer een uurtje op de Ruigenhoek en ik ving af en toe een forel met een Roze Squirmy. Een killer als het koud is...en dat was het met die oostenwind. Naast mij stond een visser die nog nooit op de Ruigenhoek gevist had. De man wierp uit en legde vervolgens zijn hengel telkens op de grond en deed zijn handen in zijn zakken. Hij had het duidelijk nog kouder. Eens in de zoveel tijd had hij een vis aan de hengel...dat ging net zo prima dus. Op een gegeven moment stopte de vangsten en aanbeten bij mij...bij hem ging het door. Telkens weer die kromme hengel...

Ik liep naar hem toe, ik moest weten wat hij er aan had hangen...het was een Bootsmannetje!

...tja, weinig mensen vissen er mee, het bleek een killer voor vandaag.

 

Deze vind ik leuk..

 

..en deze!

 

Denmark

Mooie vangsten in Denemarken vandaag van Jalal en Rino. Jalal ving een zeeforel aan zijn favoriete Tobisflue. 5.180kg 74 cm. Dat zijn ze de mooie vissen, waar we het allemaal voor doen.

Rino houdt nooit meer op met snoeken vanuit de pontoonboot..Een heel mooie vis!

 

 

Aanbieding

Gel Spun Backing (30lb 130yds) € 18,50 € 16,00

E10 Flyfishing

-Geen verzendkosten vanaf 25 euro
-Direct uit voorraad
-Topservice & assistentie
-Scherpe prijzen
-Niet goed?...geld terug!
-Kwaliteit & garantie

Paypal betaalt je retourkosten

Veilig betalen

 

Artikel van de maand

PROMOTIONAL OFFER!

A.Jensen Cheetah-Target Combokit

 

 

 

 

 

Geen verzendkosten vanaf € 25

Free standard shipping for EU orders over € 125

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

 • 11-02-2018 - Pakket is binnen. Bedankt voor de snelle levering. lees meer
 • 01-02-2018 - Op maandagavond laat een bestelling gedaan. Op woensdag een grote...  lees meer
 • 11-01-2018 - Pakketje is goed en wel aangekomen, graag wil ik u...  lees meer
Plaats een bericht
 • Vereniging Nederlandse Vliegvissers
 • De Ronde Bleek
 • Visdorado De Kool
 • Forelvijver de Ruigenhoek
 • A. Jensen
 • ideal
 • paypal
 • sofort
 • mister cash
 • tfo
 • hends
 • cortland
 • teeny
 • Erik de Noorman
 • Alfa
© 2016 - 2018 E10 Flyfishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel