Seatrout Patterns

Hier vind je geweldige zeeforel patroontjes die het altijd wel zullen doen. En onthoudt: meestal is de zeeforel niet zo kieskeurig, maar ze vinden maakt het zeeforelvissen soms een bezigheid voor doorzetters!

Heb wel even geduld, want het laden van de pagina met zoveel instructiefilmpjes duurt gewoon wat langer.

 

Polar Frede

Dit is één van mijn absolute favorieten voor de zeeforel in de winter. Denk niet dat je ze alleen in het voorjaar en najaar kunt vangen. De laatste jaren en zeker met relatief milde winters kun je uitstekend zeeforel vangen in Denemarken. Weliswaar is het kouder en soms moeilijker om ze te vinden en ook de aantallen zullen minder zijn. Gebruik in deze periode kleinere felgekleurde vliegen om de zeeforel te triggeren. Vooral roze en magenta zijn favoriet.

Deze vlieg is een bekende zeeforel killer en hier in de variant met roze bead chain-eyes en een felroze hackle. 

Deze schitterende exemplaren zijn gebonden door Holger Lachmann. Hij is een van mijn favoriete vliegbinders en maakt zulke mooie en effectieve vliegen. Kijk ook eens op zijn website www.theonefly.com

 

Polar Frede instructions

Onmisbaar in iedere zeeforel-vliegendoos:)

Zo kun je hem binden...

 

Polar Chenille Streamertje

Christopher Blomquist (ProTeam A.Jensen) maakt van A.Jensen Polar Chenille zijn favoriete en hele simpele zeeforelstreamertjes in allerlei mooie kleuren. En geloof maar dat ze vangen! Kijk even naar zijn video.

 

Foam Skater

Een zeer populaire en spectaculaire oppervlakte foam vlieg voor de zeeforel. 

 

Wooly Bassen

Een mix van twee klassiekers: De Wooly Bugger en de Kobberbassen. Een killer voor de zeeforel!

 

Seatrout Dry Fly

Zeeforel is natuurlijk ook een bruine forel en dus is de zeeforel gewend om omhoog te kijken naar voedsel. Waarom zou je geen zeeforel kunnen vangen aan de droge vlieg?...dit is een heel aantrekkelijk en effectief patroontje voor alle forellen...dus ook zeeforellen!

 

Poor man's Pattegrisen

Dit is een variatie op de originele 'Pattegrisen', maar gebonden met Craft Fur in plaats van de peperdure spey veren. Kent Ekolin laat zien hoe je heel simpel een killer shrimp maakt voor de zeeforel.

 

Perfect Leo Shrimp

Bewerkelijk, maar wat een mooie garnaal is dit toch...Kern Leo Lund (A.Jensen Team) laat hoogstpersoonlijk zien hoe je deze 'shrimp' maakt. Rubber legs en See Thru Dubbing zijn essentieel!

 

Cactus Shrimp

Ik hou van simpele vliegen met slechts een paar materialen. Dit is een heel simpel en effectief patroontje....een soort Baltic Blob. Hij is zonder in de war te geraken ook nog eens heel makkelijk te werpen en de zeeforellen zijn er dol op. 

-beetje looddraad op de haak
-mallard, fox tail en crystal flash
-een beetje cactus chenille
-garnaaloogjes
-meer cactus chenille
-beetje bijknippen
-en maak er een paar extra!

 

Juletraeet extra

De Sint is nog maar net vertrokken of we zetten de kerstboom op! Dat is ook de naam van deze grappige vlieg..Juletraeet! Dat betekent 'kerstboom' op z'n Deens. En geloof me dat ze dat daar vieren. De zeeforellen ook want ze zijn dol op deze vreemde verschijning. Waarom?...niemand weet het, maar in de koudere maanden doet hij het geweldig. Dit merkwaardige exemplaar is ook nog eens voorzien van kettingoogjes op zijn kop; dat geeft m een extra jiggend effect.  Het is een truc van ProTeamer Rino Hansen, en hij kan het weten, want hij vist deze 'vlieg' de hele winter aan zijn intermediate glas lijn. De vlieg gaat op z'n kop over de bodem en hij vist hem redelijk pittig binnen. En ik kan je vertellen, ik stond er naast met drijvende lijn en zonder kettingoogjes, hij ving ze wel en ik helemaal niet....Probeer het eens!

 

Kobberbassen

Vliegbinden hoeft niet moeilijk te zijn. Kijk maar eens naar dit beroemde zeeforel patroontje. Een (scud)haak, koperdubbing , looddraad en koperdraad: de Kobberbassen. Hij vangt het hele jaar door. Ik ken op Sjaelland een aantal vliegvissers die nooit met iets anders vissen. En het is ook zo relaxed. Je hoeft hem alleen maar een beetje binnen te 8-ten ...

 

Kobberbassen PRO

En wil je 'm echt fraai maken gebruik dan nog wat extra materialen zoals mallard, UV Orange Ice dubbing, mimicry scud back en Raidzap UV Resin. Allemaal beschikbaar in de shop.

 

Tobis Pattern

Less is more! Dit is een zeer mooi 'Sandeel' patroontje met Craft Fur en Polar Fiber.

 

The Kombardo

Een leuk zeeforel patroontje voor de koudere maanden. Gebonden door Daniel D.Holm. Uiteraard kun je de materialen een beetje aanpassen naar eigen inzicht. Ik zou ook een iets andere haak kiezen, maar goed zo gaat het natuurlijk ook...

 

Craft Fur Shrimp Fly

Dit is een heel mooi garnaalpatroon. Niet heel moeilijk om te maken en uiterst effectief. Davie McPhail laat zien hoe je dit patroon perfect maakt. De kleur kun je natuurlijk oneindig varieren naar eigen inzicht.

 

The One Worm

In deze video legt daniel D Holm heel mooi uit hoe je dit ingewikkeld lijkende patroon kunt binden. Het is een fantastische vanger en niet alleen in het seizoen van de zagers. En ook niet alleen in Denemarken. Daniel gebruikt hier marabou. Maar je kunt uiteraard ook gewoon hele ruige dubbing gebruiken. Ik gebruik zelf vaak DSW peacock plus dubbing of CDC dubbing.

 

Fyggi

Persoonlijk heb ik iets met rubber pootjes en gelukkig de forellen ook. Dit is nog zo'n simpel te binden en doeltreffend zeeforel patroon, hoewel hij het op de reservoirs misschien ook wel zal doen. De Fyggi wordt vaak ingezet in de herfst met kalm weer en heeft al veel kieskeurige zeeforellen weten te strikken. Je kunt met dit patroon varieren zoals je wilt. Zowel met de pootjes als de dubbing. Leef je uit!

 

Alive Fyggi

Of een hele leuke variatie met oogjes en krystal chenille...echt in een handomdraai heb je een killer patroon! En onderschat wit pearl chenille niet, ik heb er al zoveel zeeforellen op gevangen.

 

Svaeveflue

Nog zo'n patroontje dat ik heel graag gebruik bij moeilijk te vangen zeeforellen eind zomer en herfst. Heel simpel en heel dodelijk. Vis hem zeer subtiel en langzaam.

 

Polar Fibre Baitfish Pattern

Dit is een standaard baitfish patroon, maar op een slimme manier op de haak gebonden. Je gooit deze echt nooit in de war. Hij zwemt geweldig door het water en hij haakt fantastisch in. Je kunt er behalve zeeforel natuurlijk allerlei rovers mee verleiden. En hoe simpel is dit patroontje wel niet. Je kunt deze vlieg met Polar Fibre binden, maar natuurlijk ook met Craft Fur. En qua kleuren kun je je fantasie de vrije loop laten. Echt een vanger hoor!...en mijn vismaat ving op dit patroon (Pink) een van zijn allerdikste winter-zeeforellen. Ik was er bij en zal het nooit meer vergeten. Een echte bikkelsessie in februari in de Oostzee....brrrrrr

 

Pattegrisen

En zo moet je m binden!...de beroemde Pattegrisen oftewel het varkentje. Een van de populairste zeeforelvliegen en zeker een uitstekend patroon dat je het hele jaar door kunt gebruiken.

 

Craft Fur

Craft Fur is helemaal hip in Denemarken. Je kunt er geweldige Tobis patronen mee maken in een handomdraai. Daarbij is het super bewegelijk in het water. Kijk voor inspiratie ook eens even naar dit patroontje. Een vlieg van Rune Westphal, hij heeft al zo veel mooie vissen gevangen op deze creatie.

 

Spey Zonker Streamer

Een heel mooie streamer met veel bewegelijkheid en een echte killer voor de zeeforel.

 

Badekarsfluen

Deze vlieg heb ik van mijn vismaat Rino en inmiddels is dit een van mijn favoriete vliegjes in de zomer en het najaar. Als de zeeforel wat kieskeuriger is werkt deze altijd. Juist in de vroege ochtend als de zeeforellen in de 'badkuip' aan het scharrelen zijn is dit een echte killer. Hij heet niet voor niets badekarfluen (badkuipvlieg).

Hij is eenvoudig te maken in diverse kleurtjes. Rino gebruikt meestal iets donkerder dubbing. Je maakt hem van opposum- of raccoon haar. Een staartje inbinden. Lijfje dubben met een mengsel van de 'underfur' en wat koper of glitterdubbing. Wing/kraag boven en onder inbinden of in een dubbingloop. En klaar ben je.

 

Bådekar Pinkie

Nu wil je vast weten waar Rino al die zeeforellen mee vangt? Hij gebruikt nooit ingewikkelde patronen. Hij bindt liever vliegen met 2 of 3 materialen. Zijn grote favoriete vlieg is Bådekar Fluen. Dat is een klein vliegje #10 met opossum harig staartje, lijfje van opossum dubbing met koperdubbing en een wing van Opossum-haar. Een killer!

Dit is een soort wintervariant...ik noem het maar een Bådekar Pinkie. Niets anders dan Flashabou en dubbing. Simpel en uiterst effectief. Meer heb je niet nodig om zeeforel te vangen!

 

 

 

 

 

 

 

Sorteer op

OPRUIMING!

Mooie aanbiedingen, grijp je kans! Op is op...

 

E10 Flyfishing

-Geen verzendkosten vanaf 50 euro!
-Direct uit voorraad
-Top Service 
-Scherpe prijzen
-Niet goed?...geld terug!
-Kwaliteit & garantie

Paypal betaalt je retourkosten

Veilig betalen

 

Mis geen kortingscodes...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Geen verzendkosten vanaf € 50

*geldig voor bestellingen vanuit Nederland

Review plaatsen?

Stuur een mailtje naar info@e10-flyfishing.nl

Klant Reviews

 • Vandaag kwamen de door mij bestelde A.Jensen Pena en Newton reels binnen met de post. Het blijft altijd weer een feest om bij E10 op de site te shoppen...

lees meer

 • Vereniging Nederlandse Vliegvissers
 • De Ronde Bleek
 • Visdorado De Kool
 • Forelvijver de Ruigenhoek
 • A. Jensen
 • ideal
 • paypal
 • sofort
 • mister cash
 • hends
 • cortland
 • Erik de Noorman
 • Alfa
 • Cast Away Magazine
 • Whiting Logo
 • Loon Outdoors logo
 • Wychwood Logo
 • Frog Hair Logo
© 2016 - 2024 E10 Flyfishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel