Flytying Patterns II

Hier vind je goede instructiefilmpjes voor standaard patroontjes en andere topvliegen die vis zullen vangen. Zet de pagina bij je favorieten, dan heb je altijd inspiratie. 

Heb even geduld, want het laden van deze pagina met zoveel filmpjes duurt wat langer.


EP Baitfish

Dit is de perfecte manier om een mooie Baitfish fiber streamer te maken. 


Craft Fur Hollow Streamer

Een simpel en super effectief streamer patroon.

 

Craft Fur Baitfish pattern

Zo maak je met een aantal simpele materialen een schitterend visje. Alle vliegbindmaterialen zijn hier verkrijgbaar.

 

Trafficlight Buzzer

Dit is mijn favoriete buzzer voor op de forelvijvers. En deze binder is wel een expert op dat gebied. Volg al zijn video's op youtube. Je kunt er heel veel van leren. 

 

Clouser Minnow

Het vliegvissen op zoutwater wordt steeds populairder. Dit is een heel effectief zoutwater patroon voor allerlei situaties en mag dan ook niet ontbreken in je flybox. Zelf bind ik hem ook vaak in chartreuse-wit. Zowel met bucktail als met andere materialen zoals Craft Fur en Sculpting Flash Fibres.

 

Herring

Zeer mooie streamer voor onze zeebaars of de Stripers aan de andere kant van de oceaan.

 

Jay De's Snoekstreamers

Jay De komt regelmatig met geweldige snoekstreamers die ook jij kunt maken!

Kijk even naar deze video en zie dat het allemaal best meevalt om zo'n schitterende snoekstreamer te bouwen.

Alle materialen zijn verkrijgbaar in de shop. Je hebt nodig: haak, evt. wat flash, bucktail, sheep hair en monster dub!

 

Sandeel with Raidzap UV Resin

Met Raidzap kun je echt geweldige sandeel-patronen maken...

 

Klinkhamer Tan

Vandaag was ik even op de Ruigenhoek, en Toine was er ook. Nog voor ik was opgetuigd had hij al 2 vissen geland. Ik ging naast hem staan en al snel haakte hij weer een paar vissen op de droge. Ik viste met buzzers en ze deden vandaag niets. Dus moest ik wel vragen waar Toine dan mee ving...''Klinkhamer Tan'' antwoorde Toine. En inderdaad..daar gingen ze vandaag voor. Belangrijke vlieg, altijd bij je hebben dus! Hij imiteert van alles en nog wat dat uit kan komen....vaak is de goeie maat van de vlieg de sleutel tot succes. Vandaag was dat #14 en #16

 

Simpele streamertjes maken

Eenvoudiger kan het niet...gewoon met diverse kleurtjes Senyo laser Dub maak je in een handomdraai de mooiste streamertjes. Natuurlijk inzetbaar op alle rovers zoals baars, snoekbaars, roofblei, zeebaars, forel en zeeforel.

 

Pheasant tail

Een van de eerste patroontjes die je als vliegvisser in je vliegendoos moet hebben, is uiteraard de pheasant tail nimf. Volgens Frank Sawyer hebben zwemmende nimfen helemaal geen pootjes. Vandaar dat Davie McPhail (de beste vliegenbinder ter wereld) ze net even anders bindt dan je gewend bent.

 

Pheasant tail 2

Ze zeggen vaak dat vliegen met peacock fibers altijd vangen, dat zou zo maar eens kunnen. En bind je liever wel pootjes aan jouw pheasant tail nimf? Dit is een zeer goed gebonden nimf met oog voor de juiste verhoudingen. Bovendien kan dat rode binddraad misschien voor een extra trigger zorgen. In the Riffle is ook zo'n YouTube-kanaal waar je veel inspiratie kunt opdoen en erg veel kunt leren.

 

Goddard Sedge

Deze sedge vangt overal ter wereld. Hij drijft als een kurk, is goed zichtbaar en dus kun je hem gerust op een sneller stromend stuk water inzetten. Het patroon is een beetje lastig te binden, maar als je de video van Tightline even bestudeerd en een paar keer oefent valt het eigenlijk best wel mee. En deze vlieg komt het hele droge seizoen wel van pas. Een must have in je box!

 

Lefty's deceiver

Als we het over zoutwaterpatronen hebben, is dit misschien wel de allerbelangrijkste vlieg (nou ja, vlieg ...) om in je box te hebben. Je vangt er werkelijk alles mee: zeebaars, makreel, fint en zeeforel. Niemand legt het patroon beter (en droger) uit dan de meneer van www.tightlinevideo.com.

Dit is Lefty's Deceiver zoals het hoort! Bij je favorieten zetten, want hij bindt alle patronen met know how! Ik zelf plak er nog een paar oogjes op en werk dat af met UV-glue. Maar als je op zeebaars gaat vissen en je verspeelt een aantal streamers denk je misschien: hoe snel kan ik een nieuwe streamer binden? En vind ik het niet erg dat ik 'm weer verspeel, omdat ik weer eens vastloop tussen de stenen ...? Ach, laat die oogjes maar lekker zitten!

 

Squirmy Wurmies

Natuurlijk zijn er veel manieren om deze populaire wurmpjes te binden. Maar de methode met koperdraad is wel een hele slimme en comfortabele manier. De tere wiebelwurmen breken minder snel en zitten vast als een huis.

 

Copper John

Er zijn vliegvissers die maar een patroon aanknopen op stromend water. De famous Copper John.

Het valt helemaal niet mee om hem mooi te binden, maar dankzij deze prima instructie van de mijnheer van Tightlinevideo is het eigenlijk best te behappen. Na een stuk of 5 krijg je de smaak te pakken...let maar op. Aan de slag!

 

CDC Split Wing

De ultieme droge vlieg op de riviertjes. Moet in je box zitten! De tail kun je maken van Micro Fibbets of Coq de Leon.

 

Muddler Minnow

Een geweldig klassiek patroon. Deze streamer maakt flink herrie in het water en prikkelt ieder rover. Je vangt er van alles mee. Voor forel is het must-have in de vliegendoos. Hij is lastig te binden en geeft ook een hoop troep. Maar eenmaal gelukt is de voldoening groot. Bestudeer dit filmpje van tightlinevideos en het is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Als het nou toch niet lukt, hebben we hem ook kant en klaar gebonden door de Pro-tyers van A.Jensen

 

Adams Dry Fly

Dit is een van mijn favoriete zoekpatroontjes, misschien wel omdat hij er zo mooi uitziet. Maar zeker ook omdat hij me al zoveel vis heeft opgeleverd.

Deze video van Tightline legt het weer helder uit en je leert veel goede vliegbindtechnieken die je ook op andere patronen kan toepassen.

 

Spent Mayfly

Deze Spent mayfly is heel mooi gebonden door Stig Mikael Hansen beter bekend als SMHAEN. Een klant tipte mij over de kunsten van deze vliegbinder. Inderdaad is het een heel leerzame video en hij heeft er gelukkig heel veel gemaakt. 

 

Up Side Down Jiggy Streamer

Super mooie jigging streamer...en nog een geinig filmpje ook. Vergeet nooit een grizz hackle!

 

Mink Zonker Streamer

Geweldig patroontje voor forel en zeeforel...overal inzetbaar! persoonlijk zou ik de haak net een maatje kleiner nemen. Een Gamakatsu of A.Jensen Danish Seatrout werkt ook perfect.

 

Shenk's white streamer

Wit is altijd goed...dit patroon is simpel en verschrikkelijk effectief. Je vangt er van alles mee!

 

Squirmy Worm 

Dit is een mooie en alternatieve manier van de worm inbinden, en heel effectief ook. En je hoeft niet perse een slotted bead te gebruiken hoor...met een gewone brass bead lukt het ook. Gebruik wel UTC 70 binddraad en zet de bead met de brede opening er op tegen de squirmy.

 

Apps Bloodworm (deadly & very simple)

Een simpel en zeer effectief bloodworm patroontje. Vis deze onder een indicator (of bung) en hou je vast...

Natuurlijk kun je 'm ook zo binden in je eigen favoriete kleuren!

 

Theo's foam miertje

ProTeamer Theo maakt hier op zijn eigen manier een simpele en toch zeer goed vangende foam-mier. Een fantastisch patroontje dat je overal ter wereld vis zal opleveren.

 

 

 

 

 

Sorteer op

OPRUIMING!

Mooie aanbiedingen, grijp je kans! Op is op...

 

E10 Flyfishing

-Geen verzendkosten vanaf 50 euro!
-Direct uit voorraad
-Top Service 
-Scherpe prijzen
-Niet goed?...geld terug!
-Kwaliteit & garantie

Paypal betaalt je retourkosten

Veilig betalen

 

Mis geen kortingscodes...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Geen verzendkosten vanaf € 50

*geldig voor bestellingen vanuit Nederland

Review plaatsen?

Stuur een mailtje naar info@e10-flyfishing.nl

Klant Reviews

 • Vandaag kwamen de door mij bestelde A.Jensen Pena en Newton reels binnen met de post. Het blijft altijd weer een feest om bij E10 op de site te shoppen...

lees meer

 • Vereniging Nederlandse Vliegvissers
 • De Ronde Bleek
 • Visdorado De Kool
 • Forelvijver de Ruigenhoek
 • A. Jensen
 • ideal
 • paypal
 • sofort
 • mister cash
 • hends
 • cortland
 • Erik de Noorman
 • Alfa
 • Cast Away Magazine
 • Whiting Logo
 • Loon Outdoors logo
 • Wychwood Logo
 • Frog Hair Logo
© 2016 - 2024 E10 Flyfishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel